Топ-15 смартфонів із найшвидшою зарядкою

4 хв. читання
battery low 1

Сьогодні виробники намагаються комплектувати свої смартфони як можна більш потужними зарядним пристроєм. Часи, коли в коробці з новим флагманом можна було зустріти 20-ватний блок живлення уже пройшли. Тепер настали часу 40-, 60-, 80- і навіть 120-ватних адаптерів.

Вони здатні зарядити смартфони якщо не за лічені хвилини, то принаймні досить швидко, пише AndroidInsider. Можна забути про те, щоб ставити апарат заряджатися на всю ніч. І все ж, які смартфони сьогодні заряджаються швидше за всіх?

Швидкість зарядки смартфонів від 0 до 100% у хвилинах:

  • Xiaomi Mi 10 Ultra – 21 хвилина;
  • Realme X50 Pro – 33 хвилини;
  • Oppo Find X2 Pro – 43 хвилини;
  • Xiaomi Mi 10 Pro – 46 хвилин;
  • Huawei Mate 40 Pro – 49 хвилин;
  • Realme X3 Superzoom – 56 хвилин;
  • OnePlus Nord – 57 хвилин;
  • OnePlus 8 Pro – 60 хвилин;
  • OnePlus 8 – 63 хвилини;
  • Poco X3 NFC – 63 хвилини;
  • Galaxy S20 Ultra – 64 хвилини;
  • Poco F2 Pro – 64 хвилини;
  • Galaxy Note 20 – 70 хвилин;
  • Galaxy S20 Exynos – 71 хвилина;
  • Huawei P40 Pro – 74 хвилини.

Абсолютним лідером рейтингу є Xiaomi Mi 10 Ultra. Завдяки 120-ватній зарядці його акумулятор ємністю 4500 мА/год заряджається всього за 21 хвилину. Це стало можливо завдяки двом факторам.

По-перше, Xiaomi розділила акумулятор смартфона навпіл, по суті, забезпечивши його двома незалежними з точки зору ємності батареями. Таким чином, зарядка Xiaomi Mi 10 Ultra йде в два потоки.

По-друге, для зарядки свого флагмана Xiaomi використовує так звану GaN-зарядку. Це блок живлення, в основі якого лежать галій-нітридні напівпровідники. Вони більш ефективні з точки зору передачі енергії, втрачаючи всього 7% проти 20% у стандартних і при цьому виділяють менше тепла.

Навіщо потрібна швидка зарядка

Взагалі, виглядає неймовірним, що Xiaomi вдалося настільки далеко піти в розвитку швидких зарядок. Наступний смартфон в рейтингу після Xiaomi Mi 10 Ultra поступається йому майже на третину. Це неймовірний показник, який дозволяє змінити наше уявлення про зарядку.

Адже якщо тепер смартфон може зарядитися за 20 хвилин до 100% і за 5-7 – до 50%, то немає взагалі ніякого сенсу залишати його заряджатися на ніч. Отже, немає ніякої потреби налаштовувати різні механізми заощадження ресурсу акумулятора, які будуть пригальмовувати зарядку, щоб закінчити її якраз до ранку.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Онлайн-шопінг перед святами: п’ять правил безпеки

Як переказати кошти за допомогою Google Pay? – ІНСТРУКЦІЯ

Як шукати відкриті вкладки у Google Chrome? – ІНСТРУКЦІЯ

Чим відеочат відрізняється від особистого спілкування?

Як захистити онлайн-платежі на Вашому смартфоні від зазіхань хакерів? ПОРАДИ

Як вимкнути надокучливий звук сповіщень у WhatsApp? – ІНСТРУКЦІЯ

Зверніть увагу, що у 2021 році продовжать удосконалюватися програми-вимагачі та складні загрози без використання файлів. Крім цього, у центрі уваги знову опиняться проблеми безпеки Інтернету речей, зокрема численні уразливості у “розумних” інтимних іграшках.

До речі, цифрові помічники – це чудові інструменти для отримання інформації, швидких розрахунків, придбання рецептів продуктів харчування, пошуку місць розташування, управління своїми розумними домашніми пристроями тощо. Однак з точки зору безпеки та конфіденційності Ви можете здивуватися, наскільки ці чудові служби знають багато про Вас інформації.

Також сьогодні практично у кожного в кишені лежить смартфон, тому є сенс використовувати його для безконтактної оплати речей. Ось тут з’являються мобільні платіжні платформи, такі як Google Pay. Однак за допомогою Google Pay можна робити набагато більше, ніж просто платежі. Нещодавно Google cуттєво оновила Google Pay – там з’явилася купа нових функцій.

Поділитися
Exit mobile version