У TikTok можна буде записувати довші відео

5 хв. читання

Головна “фішка” відеосервісу TikTok полягає в тому, що відео, розміщені  там, здебільшого не тривають більше хвилини. Але з’явилися дані, які показують, що компанія, яка стоїть за додатком, обмірковує великі зміни, пише Engadget.

Згідно повідомленню у Twitter, яким поділився консультант із соціальних мереж, колишній журналіст Next Web, Метт Наварра, TikTok починає пропонувати деяким користувачам можливість завантажувати відео тривалістю до трьох хвилини, порівняно з класичним обмеженням сервісу в 60 секунд.

tiktok30

З інформації,  яка присутня на  зображенні Наварри, можна зрозуміти, що ця функція все ще перебуває на фазі “раннього доступу”, тому більшість користувачів не помітять різниці, якщо не натраплять на відео, яке буде довшим, ніж зазвичай. Тим не менш, це повільне впровадження відбувається, здається, вже кілька тижнів, і кілька користувачів швидко поділилися своїх відкриттів у Twitter. Поки що майже універсальна реакція здебільшого зводиться до: “WTF?”

Втім, така реакція стосується того, чого Ви очікуєте від сервісу. Врешті-решт, суть TikTok – годування користувачів потоком дуже насиченого, алгоритмічно підготовленого контенту – такого, який не триває вічно, але все одно залишається з вами на деякий час. Також варто зазначити, що TikTok-зірки,  які пнуться з шкіри, щоб збільшити кількість своїх підписників, не просто пристосувалися до обмеження тривалості відео у програми; вони впровадили нові екранні прийоми та стилі подачі, щоб максимально використати ці 60 секунд. Роблячи це, незважаючи на те, подобається це чи ні – ці творці допомогли сформувати нове покоління візуального спілкування. Збільшивши обмеження часу до трьох хвилин, TikTok надає своїм шанувальникам більше місця для розміщення креативу – але існує також безліч ризиків.

Наприклад, ця зміна може послабити ті “фішки”, які зробили програму TikTok настільки успішною. Ми вже бачили, як одна компанія (Quibi) витрачає сотні мільйонів доларів на просування роликів формату, який довший за TikTok, але (як правило) коротший за YouTube. Як припускають деякі з користувачів у коментарях на твіт від Метта Наварри, ці зміни також, принаймні, спочатку здаватимуться дещо неприємними. Імовірно, обережний випуск “подовженого” TikTok частково розроблений, щоб полегшити людям перегляд довших відео, хоча, чи будуть люди їх дивитись –  це трохи інша історія. Найпоширеніший жарт із TikTok полягає в тому, що він руйнує тривалість уваги людей, тож залишається з’ясувати, як сотні мільйонів активних користувачів, котрих навчили засвоювати дуже короткі відео, відреагують на подібні зміни. в цілому.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як увімкнути новий зчитувач PDF від Google Chrome? – ІНСТРУКЦІЯ

Як надавати дозволи, зокрема, тимчасові для програм на Android? – ІНСТРУКЦІЯ

Нова macOS Big Sur: 10 порад щодо налаштування та використання ОС

Як заборонити друзям із Facebook надсилати Вам повідомлення в Instagram? – ІНСТРУКЦІЯ

Як захисти свої пристрої під час віддаленої роботи з дому? ПОРАДИ

До речі, кібершахраям в черговий раз вдалося обійти захист офіційного магазину додатків для Android – Google Play Store, у результаті чого понад мільйон користувачів постраждали від фейковий модів для популярної гри Minecraft.

Зверніть увагу, що оператори відеосервісу TikTok усунули дві уразливості, які в комбінації дозволяють без особливих зусиль отримати контроль над чужим екаунтом. Одна з уразливостей була присутня на сайті, інша з’явилася в клієнтському додатку.

Також дослідники з кібербезпеки повідомили про зростання кількості кібератак, що використовують сервіси Google в якості зброї для обходу засобів захисту і крадіжки облікових даних, даних кредитних карт та іншої особистої інформації.

У мобільній версії додатка Facebook Messenger усунули уразливість, за допомогою якої можна було прослуховувати оточення абонента. За свідченням експерта, який знайшов баг, таємне підключення до цільового Android-пристрою у даному випадку виконується за кілька секунд.

П’ятеро фігурантів видавали себе за IT-спеціалістів фінансової установи. Під виглядом “тестування платіжної системи” вони здійснили незаконні перекази грошей на підконтрольні рахунки. У результаті таких дій вони незаконно привласнили 1,4 мільйона гривень банківської установи.

Поділитися
Exit mobile version