У Whatsapp можна буде торгувати прямо в месенджері

3 хв. читання
whatsapp message 1

Facebook хоче, щоб більше людей купували через WhatsApp – компанія повідомляє, що планує розширити функції покупок через додаток у своєму месенджері, щоб надати користувачам більше способів купувати продукти безпосередньо в чатах. Про це пише Engadget.

У заяві компанії мало подробиць, але рекламне відео демонструє, як можуть відбуватися такі транзакції: користувач надсилає повідомлення про замовлення на екаунт компанії, яка може відповісти посиланням на каталог товарів. Покупець може потім додавати товари до свого кошика та замовляти з програми.

У минулому WhatsApp використовував функцію каталогу товарів, але вона була більш обмеженою, ніж те, що зараз пропонує Facebook. Соціальна мережа зробила великий поштовх для розширення своїх функцій покупок у своїх додатках, і нещодавно запустила Facebook Shops, що дозволяє компаніям створювати подібні каталоги товарів, які потім можуть працювати у Facebook та Instagram. Тому має сенс, що компанія також хотіла б інтегрувати подібні функції у WhatsApp.

Імовірно, для цих транзакцій буде використовуватися Facebook Pay, який компанія почала тестувати за допомогою WhatsApp у Бразилії на початку цього року. Компанія була змушена зупинити програму, хоча і після того, як  Центральний банк Бразилії дозволив оплату у такому вигляді. Але компанія заявила, що планує надалі здійснювати платежі для всіх своїх користувачів.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Шахрайство, оманливий дизайн, або як торгові сайти змушують Вас витрачати більше?

Найпоширеніші схеми кіберзлочинців та способи захисту від них. Поради

Як користуватися спеціальними піктограмами програм на Вашому iPhone та iPad? – ІНСТРУКЦІЯ

Як перемістити програми з бібліотеки додатків на головний екран на iPhone?– ІНСТРУКЦІЯ

Чим Вам загрожує підключення невідомих USB? Поради із захисту

Як зробити Chrome веб-браузером за замовчуванням на iPhone та iPad? – ІНСТРУКЦІЯ

Кібератаки та шкідливі програми – одна з найбільших загроз в Інтернеті. Дізнайтеся з підбірки статей, як виникло шкідливе програмне забезпечення та які є його види, що таке комп’ютерний вірус, про усі види шкідливого ПЗ тощо.

До речі, дослідники розкрили подробиці про критичну уразливість в додатку Instagram для Android, експлуатація якої дозволяла віддаленим зловмисникам перехопити контроль над цільовим пристроєм шляхом відправки спеціально створеного зображення.

Цікаво знати, що кіберполіція затримала злочинну групу, яка за допомогою скімінгових пристроїв виготовляла дублікати банківських карток. Далі з цих карток знімали готівку. За це зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення.

Також після додавання до свого функціоналу аудіо-твітів для iOS у червні, Twitter зараз експериментує з ідеєю дозволити людям записувати та надсилати голосові повідомлення за допомогою прямих повідомлень.

Важливо знати, що хакерам вдалося обійти захист iOS 14 на пристроях, що базуються на процесорі Apple A9.

Поділитися
Exit mobile version