У Windows 10 з’явиться сенсорна екранна клавіатура та голосовий набір

4 хв. читання

Microsoft планує запровадити деякі суттєві зміни у своїй вбудованій сенсорній клавіатурі для Windows 10. Мова йде про екранну клавіатуру та голосовий набір.

Оновлений дизайн сенсорної клавіатури базується на напрацюваннях компанії у новій ОС для складаних пристроїв – Windows 10X, пише TheVerge.  Розробники планують додати туди нові анімації натискання клавіш, звуки та всі найважливіші можливості пошуку, а також вставки анімованих GIF-файлів.

Microsoft назвала ці запозичення  з Windows 10X “WonderBar”,  – там є і зручні розкладки клавіатури, оптимізовані для набору тексту, і можливість переміщення курсору через пробіл на сенсорній клавіатурі. Це дуже схоже на те, як iOS дозволяє користувачам керувати курсором, поклавши палець на пробіл і ковзаючи вліво, вправо, вгору та вниз для навігації.

keyboard 1

Microsoft також оновлює свій засіб вибору смайлів у Windows 10 на клавіатурі. Засіб вибору смайлів, який активується під час натискання кнопки winkey +, незабаром включатиме вдосконалений дизайн на основі системи Fluent Design від Microsoft. Тут є пошук смайлів, підтримка анімованих GIF, а також історія буфера обміну та введення смайлів в єдиний інтерфейс.

Поряд із вдосконаленням клавіатури та смайлів, Microsoft також анонсувала нову програму голосового вводу Windows.  Так. інтерфейс “голос- текст”, вбудований в Windows, був капітально перероблений. Він включає в себе більш сучасний дизайн, автоматичну пунктуацію та оновлений сервер пошуку, який, як обіцяє Microsoft, зробить його “найнадійнішим досвідом голосового набору тексту в Windows”.


Всі ці нові зміни для Windows 10 тестуються на збірках Windows Insider на каналі розробників з цього тижня, і можуть не відображатися однаково для всіх тестувальників. Вони є частиною більшого оновлення, яке Microsoft планує випустити для Windows 10 у першій половині 2021 року.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Чому варто дотримуватись максимальної приватності Вашого профілю і сторінки у соцмережах

10 кращих застосунків для Android та iOS, які допоможуть Вам у навчанні

Чому слід оновлювати програмне забезпечення? Поради

Як заблокувати небажаний контакт у Facebook? – ІНСТРУКЦІЯ

Як зупинити відстеження небажаними програмами Вашої точної геолокації? ІНСТРУКЦІЯ

Як захистити екаунт TikTok? Поради

Нове сімейство троянських шкідливих програм виявили фахівці з кібербезпеки. Загроза поширюється через шкідливі торенти та використовує численні прийоми, щоб отримати якомога більше криптовалюти від жертв, та при цьому уникнути виявлення.

Також компанії Apple і Google оголосили, що в майбутніх версіях операційних систем iOS і Android буде реалізована система відстеження поширення COVID-19, для використання якої раніше була потрібна установка окремого додатка.

Зверніть увагу, як з’ясували фахівці компанії Palo Alto Networks, найчастіше зловмисники імітують сайти Microsoft, Facebook, Netflix, PayPal, Apple, Royal Bank of Canada, LinkedIn, Google, Apple iCloud, Bank of America, Dropbox, Amazon і Instagram.

До речі, Apple випадково дозволила шкідливій програмі Shlayer працювати на macOS. Шкідливе ПЗ було замасковано під оновлення для Adobe Flash Player і пройшло необхідну верифікацію в Mac App Store.

Співробітники Mozilla провели нове дослідження, яке підтвердило, що історія переглядів браузера дозволяє ідентифікувати користувачів. Вони з’ясували, що більшість користувачів слідують звичними схемами перегляду веб-сторінок, і це дозволяє онлайн-рекламодавцям створювати їх точні профілі.

Поділитися
Exit mobile version