Українські стартапи, які вражали світ на виставці електроніки CES-2019, – ВІДЕО

2 хв. читання

У Лас-Вегасі відбулася всесвітньо відома виставка споживчої електроніки CES-2019, на якій було представлено і українські високотехнологічні розробки. Про це пише Ракурс з посиланням на “Голос Америки”.

На виставці можна було побачити окремий павільйон із розробками українських стартапів, яких цього року було вісім.

Зокрема, одеський стартап Kwambio, який на минулій виставці вразив відвідувачів виставки 3D-принтером для друку кераміки і підписав договори з General Electric і Coca-Cola, на CES-2019 показав більш доступний варіант свого винаходу.

“Це невелика машина, яку можна використовувати в офісі, галереї. Незалежні дизайнери можуть її використовувати тому, що ціна на цю машину значно менша — 5 тисяч доларів. Також це дуже безпечна машина, оскільки не використовує лазерів, надвисоких температур. Швидкість теж зросла — готовий виріб можна отримати за 30−40 хвилин”, — розповідає засновник і генеральний директор компанії Володимир Усов.

Компанія Kwambio планує запустити масове виробництво таких принтерів. А в недалекому майбутньому сфокусується на друці кісток з біополімерів. Вже наприкінці 2019 року Kwambio планує отримати досвід з клінічних досліджень в Україні, а потім цей досвід буде переноситися до США та Європи.

Ще одним учасником виставки став стартап Nuka, який пропонує “вічну канцелярію”, — водонепроникний блокнот, котрий можна переписувати нескінченну кількість разів.

Серед інших українських стартапів на CES-2019 можна було побачити стартап Photon LMS, який пропонує для власників невеликого бізнесу маленьку професійну фотостудію для виготовлення фотознімків своєї продукції.

1eff77814e0b3238495a9f07d061703c 1

Крім цього, було представлено стартап Rawr, який пропонує розумний ошийник з вбудованим модемом для відстеження здоров’ям домашніх улюбленців, а також пошуку загублених тварин.

Також на виставці можна було побачити український 3D-принтер для кондитерських виробів Flasty, Hi-Fi аудіо підсилювач для портативної техніки Whooshi, інтелектуальне ювелірне кільце iGlam, атракціон інтерактивних проекцій FunLight та старовинні фотокамери для миттєвих аналогових знімків Jollylook, виготовлені з вторинної сировини.

Більше інформації про українські розробки, представлені на  CES-2019 можна знайти за посиланням.

Поділитися
Exit mobile version