Чого очікувати від Google I/O 2021

7 хв. читання

Google I/O, велика конференція розробників компанії, повернулася після скасування минулого року через пандемію COVID-19. Основна програма розпочнеться у вівторок, 18 травня, о 13:00 за тихоокеанським часом, і, ймовірно, вона буде насичена новинами про продукти Google.

В офіційному описі основної програми Google оголошено: “Налаштуйтеся, щоб дізнатись про те, як ми продовжуємо нашу місію з організації світової інформації та зробити її загальнодоступною та корисною”. Але ми можемо зробити кілька здогадок про те, що можна було б показати на заході. Читайте далі, щоб дізнатись, чого чекати від великого шоу.

ANDROID 12

Google часто використовує основні вказівки Google I/O для вичерпної деталізації своєї наступної основної версії Android, і ми очікуємо того ж для випуску цього року, Android 12.

Google вже опублікував кілька попередніх версій Android 12 для розробників, які в основному принесли багато невеликих налаштувань та функцій, орієнтованих на розробників. Але в I/O Google, швидше за все, розкриє деякі з найбільших функцій Android 12 включаючи деякі значні зміни інтерфейсу, які, за чутками, працюють, наприклад, віджети з накопиченням та новий екран блокування з більшим текстом годинника.

Android 12, здається, буде великим оновленням, і Google, швидше за все, цим поділиться.

androd 12

Основні сервіси Google

Google також любить використовувати цей захід для демонстрації основних оновлень своїх послуг та програмного забезпечення, і цьогорічна подія, ймовірно, не буде нічим іншим. У попередні роки ми спостерігали, як Google використовував його для оголошення таких речей, як режим анонімного перегляду Карт Google, нові голоси Асистента та демонстрація Google Duplex , де Google Assistant зателефонував у перукарню, щоб записатися на зустріч. Google міг планувати зняти таємницю деяких таких же захоплюючих нових функцій.

Google анонсує PIXEL BUDS A-SERIES

Ми вже знаємо, що компанія працює над новою моделлю своїх справжніх бездротових навушників Pixel Buds – значною мірою завдяки парі величезних витоків від самої Google – і, можливо, вони дебютують (знову) на I/O.

Ось хронологія того, що було розкрито до цього часу:

  • У березні у заявках Федеральної комісії зв’язку з’явилося два пристрої, які, здається, є новими – знак, який може свідчити про те, що продукт надійде у продаж найближчим часом.
  • У квітні Google включив у електронне повідомлення зображення невипущеної пари оливково-зелених піксельних навушників.
  • Раніше цього місяця Google надіслав у Twitter повідомлення про “Pixel Buds A-Series” із облікового запису Android Twitter, перш ніж швидко видалити публікацію.

Ці витоки не говорять нам так багато, але, схоже, “А-серія” вказує на те, що вони стануть більш доступною моделлю справжніх бездротових навушників компанії, подібно до того, як дешевші моделі Pixel ідентифікується з іменами “A”, такими як Pixel 4A. А якщо говорити про телефони “А” …

PIXEL 5A ми не побачимо

Google офіційно оголосив про Pixel 5A 5G у квітні у відповідь на чутки про те, що телефон скасовано, але ми, ймовірно, не побачимо більше цього на Google I/O цього року.

Коли Google оголосив про майбутній телефон, компанія заявила, що “він буде доступний пізніше цього року в США та Японії і буде оголошений відповідно до того, коли був представлений телефон минулорічної серії”. Всі Pixel 4A, 4A 5G та Pixel 5 були анонсовані на початку серпня минулого року , тож, здається, ми можемо почекати до певного часу, щоб побачити офіційне оприлюднення наступного середнього телефону Google.

Власний процесор

Подейкують, що Google розробляє спеціальну систему на мікросхемі (SoC) для майбутніх телефонів Pixel, перших у компанії, і, можливо, Google обговорить те, що ця зміна може означати для розробників Android та майбутніх покупців Pixel в I O.

Так званий чип “GS101” може мати “3 кластерні установки з TPU (Тензорний процесорний блок)”, що може покращити продуктивність програм машинного навчання, а також може містити інтегрований чип безпеки Titan M, на думку XDA-Developers. І ми могли б спочатку побачити чип на борту двох нових телефонів Pixel, які дебютували цієї осені.

Розроблений Google SoC може принести деякі основні переваги в продуктивності лінійки Pixel компанії, наприклад, те, що Apple бачить зі своїми спеціальними чипами серії A в iPhone.

Джерело: The Verge

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як завантажити дані Google Maps? ІНСТРУКЦІЯ

Психічне здоров’я у дітей від соцмереж і смартфонів не страждає – ДОСЛІДЖЕННЯ

Як створити надійний пароль? ПОРАДИ

Як вберегти свої банківські рахунки від кіберзлочинців? ПОРАДИ

Що таке FLoC Google і як він буде відстежувати Вас в Інтернеті?

До речі, пандемія спричинила нову хвилю цифрової трансформації у всьому світі. І державні установи не залишилися осторонь цього процесу. Завдяки розширенню цифрової інфраструктури, зокрема створенню нових додатків та сервісів, віддалених робочих місць та переходу в хмарне середовище, кількість потенційних векторів атак збільшилася.

Також повністю модульний ноутбук з ОС Windows від Framework тепер готовий до попереднього замовлення за базовою ціною у $999. Клієнти можуть розміщувати замовлення на веб-сайті Framework. 13,5-дюймовий ноутбук складається повністю з модульних деталей, включаючи материнську плату, яку ви можете легко поміняти та замінити.

Кілька редакцій Windows 10 версій 1803, 1809 та 1909 досягли кінця обслуговування (EOS), починаючи з травня , про що Microsoft нагадала нещодавно. Пристрої з випусками Windows 10, які досягли EoS, більше не отримуватимуть технічну підтримку, а також щомісячні виправлення помилок та безпеки, щоб захистити їх від останніх виявлених загроз безпеки.

Окрім цього, після вступу в силу нової політики Google в описі додатків з’явиться додатковий розділ з інформацією про те, до яких даними має доступ продукт. У розробників буде можливість розповісти користувачам про те, для чого додаткам потрібен доступ до тих або інших даних і як їх обробка впливає на загальну функціональність.

Поділитися
Exit mobile version