Уряд США інвестує один мільярд доларів у розробки в галузі штучного інтелекту

4 хв. читання
ai 6

Згідно з кількома звітами, уряд США оголошує про фінансування досліджень міждисциплінарних інтелектуальних систем штучного інтелекту та квантових обчислень на 1 млрд доларів.

Загалом буде профінансовано 12 хабів -кожен так чи інакше інтегрований в різні агенції федерального уряду. Їх робота охоплюватиме різноманітні теми, від використання машинного навчання для науки про атмосферу та океан, до прискорення симуляцій фізики високих енергій за допомогою квантових систем.

Про це повідомляє TheVerge

Інвестиція є частиною включення Білого дому у процес прямого фінансування нових технологій. Багато політичних радників стурбовані тим, що Америка відстає в галузі штучного інтелекту та квантових досліджень порівняно з конкурентами, такими як Китай, і попереджають, що ці технології мають важливе значення не лише для економічного розвитку, але й національної безпеки.

Чітко порівняти витрати США та Китаю на такі технології, як ШІ, надзвичайно важко, оскільки фінансування та дослідження у цій галузі є розмитим. Хоча Китай оголосив про амбіційні плани стати світовим лідером у галузі штучного інтелекту до 2030 року, Америка все ще є країною №1 за оборонним бюджетом (що, однак все більше передбачає посилення фінансування  досліджень ШІ), тоді як американські технологічні компанії, такі як Google та Microsoft, залишаються світовими лідерами у галузі штучного інтелекту.

Адміністрація Трампа, ймовірно, представить сьогоднішні новини як противагу своїй похмурій репутації, що створювала їм образ людей, які не розуміють, навіщо державі наука. Вже чотири роки поспіль урядові бюджети пропонують широкі скорочення для федеральних досліджень, включаючи роботу з актуальних тем, таких як зміна клімату. Лише галузі штучного інтелекту та квантових обчислень, з їх практичним застосуванням у військовому мистецтві та глобальною геополітикою, збільшили інвестиції.

Близько 625 мільйонів доларів майбутнього фінансування підуть на дослідження із залученням квантових інформаційних наук у п’яти центрах, пов’язаних з Міністерством енергетики (DOE). Ще 140 мільйонів доларів будуть вкладені у сім ініціатив у галузі штучного інтелекту, дві з яких контролюються Міністерством сільського господарства США (USDA) та п’ятьма Національним науковим фондом (NSF). Приватні технологічні компанії, включаючи IBM і Microsoft, вносять також внески в розмірі 300 мільйонів доларів у вигляді “пожертв на технологічні послуги”, мабуть, маючи на увазі доступ до хмарних обчислювальних ресурсів.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як захиститися від незаконного криптомайнінгу?

Як швидко знайти системні налаштування у Windows 10? – ІНСТРУКЦІЯ

Як допомогти Gmail розпізнавати спам та заблокувати небажані листи?

10 кращих додатків для обміну повідомленнями на Android

Як поділитися своїм місцезнаходженням з друзями на iOS і Android? ІНСТРУКЦІЯ

Як відформатувати текст у Google Таблицях? ІНСТРУКЦІЯ

Фішингову кампанію з використанням бренду Netflix виявили фахівці з кібербезпеки. Зловмисники розсилають користувачам листи з повідомленням про заборгованість і вимогою змінити платіжні дані для продовження підписки.

Також сервіс “Карти” від Google зараз активно удосконалюють, щоб полегшити розрізнення природних особливостей навколишнього середовища – щоб люди могли побачити з великою точністю, де розташовані гірські крижані шапки, пустелі, пляжі чи густі ліси. За даними Google, нові “Карти” будуть доступні у 220 країнах та окремих територіях, які зараз підтримуються програмою – “від найбільших мегаполісів до малих селищ”.

Зверніть увагу, щойно відкритий дослідниками P2P-ботнет уразив щонайменше 500 урядових та корпоративних серверів SSH протягом 2020 року.  Фірма з кібербезпеки Guardicore опублікувала дослідження FritzFrog, однорангового (P2P) ботнету, який було виявлено за допомогою устаткування компанії з січня цього року.

До речі, Huawei підтвердила, що Android-пристрої її виробництва як і раніше будуть отримувати оновлення функціоналу та патчі безпекиЯк повідомили представники Huawei порталу Huawei Central, компанія продовжить оновлювати свої смартфони (в тому числі Honor) з передвстановленим магазином додатків Google Play і Huawei Mobile Services.

Microsoft випустила позапланове оновлення KB4578013, що виправляє дві уразливості підвищення привілеїв в сервісі віддаленого доступу (Windows Remote Access).

Поділитися
Exit mobile version