Встановлено новий рекорд швидкості передачі даних в Інтернеті

3 хв. читання
kvantovyj internet

У Лондоні встановлено новий рекорд швидкості передачі даних через оптоволоконний кабель – 178 терабіт у секунду (Тбіт/с), або 178 000 Гбіт/c.

Цього достатньо, щоб за секунду завантажити 200 фільмів в 4K. Всі фільми Netflix завантажуються за 20 секунд, а всі ролики з YouTube (загальним обсягом близько 400 тисяч терабайт) – за 37 хвилин.

Нова планка була взята на обладнанні Університетського коледжу Лондона(UCL). В експерименті також брали участь інженери британської компанії Xtera і японської KDDI Research. В досягненні рекордної швидкості допомогли нові технології, які дозволили набагато сильніше стиснути обсяги інформації, що передається через існуючі оптоволоконні мережі. Якщо пропускна здатність більшої частини сучасної інфраструктури обмежена 4,5 ТГц, то нові розробки дозволили збільшити частоту передачі сигналу в кілька разів – до 16,8 ТГц. Крім цього, була залучена гібридна система посилення сигналу, яка змінює фазу, інтенсивність і поляризацію хвиль.

Фахівці відзначають, що оптоволоконні кабелі вже застосовуються в багатьох країнах світу. Таким чином, нову технологію можна відносно легко впровадити в існуючу інфраструктуру. Теоретично, можна не заміняти кабелі, а тільки оновити підсилювачі, щоб удосконалити актуальну мережу.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як захиститися від незаконного криптомайнінгу?

Як швидко знайти системні налаштування у Windows 10? – ІНСТРУКЦІЯ

Як допомогти Gmail розпізнавати спам та заблокувати небажані листи?

10 кращих додатків для обміну повідомленнями на Android

Як поділитися своїм місцезнаходженням з друзями на iOS і Android? ІНСТРУКЦІЯ

Як відформатувати текст у Google Таблицях? ІНСТРУКЦІЯ

Фішингову кампанію з використанням бренду Netflix виявили фахівці з кібербезпеки. Зловмисники розсилають користувачам листи з повідомленням про заборгованість і вимогою змінити платіжні дані для продовження підписки.

Також сервіс “Карти” від Google зараз активно удосконалюють, щоб полегшити розрізнення природних особливостей навколишнього середовища – щоб люди могли побачити з великою точністю, де розташовані гірські крижані шапки, пустелі, пляжі чи густі ліси. За даними Google, нові “Карти” будуть доступні у 220 країнах та окремих територіях, які зараз підтримуються програмою – “від найбільших мегаполісів до малих селищ”.

Зверніть увагу, щойно відкритий дослідниками P2P-ботнет уразив щонайменше 500 урядових та корпоративних серверів SSH протягом 2020 року.  Фірма з кібербезпеки Guardicore опублікувала дослідження FritzFrog, однорангового (P2P) ботнету, який було виявлено за допомогою устаткування компанії з січня цього року.

До речі, Huawei підтвердила, що Android-пристрої її виробництва як і раніше будуть отримувати оновлення функціоналу та патчі безпекиЯк повідомили представники Huawei порталу Huawei Central, компанія продовжить оновлювати свої смартфони (в тому числі Honor) з передвстановленим магазином додатків Google Play і Huawei Mobile Services.

Microsoft випустила позапланове оновлення KB4578013, що виправляє дві уразливості підвищення привілеїв в сервісі віддаленого доступу (Windows Remote Access).

Поділитися
Exit mobile version