У Facebook і Instagram вимкнули сканування чатів користувачів

2 хв. читання
facebook login 3

Facebook був змушений припинити автоматичне сканування персональних листувань користувачів соціальних мереж Facebook і Instagram в Європі у зв’язку з новими правилами конфіденційності Євросоюзу.

Ця функція була ввімкнена з метою виявляти потенційно небезпечний контент.

21 грудня 2020 року набрала чинності директива Євросоюзу про конфіденційність і електронні засоби зв’язку (ePrivacy), яка забороняє використовувати метадані online-чатів для запобігання, виявлення і реагування на потенційно небезпечні матеріали і облікові записи.

Директива забороняє здійснювати автоматичні сканування листувань і аналіз метаданих користувачів без їх явного згоди.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як безпечно робити покупки в Інтернеті на новорічні свята? Поради

Як безпечно організовувати і брати участь в онлайн-зустрічах?

Як дізнатися, коли було встановлене основне оновлення Windows 10? ІНСТРУКЦІЯ

Як увімкнути зникаючі повідомлення у WhatsApp? – ІНСТРУКЦІЯ

Топ-15 смартфонів із найшвидшою зарядкою

Зверніть увагу, генеральні прокурори десяти американських штатів подали антимонопольний позов проти Google. Вони звинувачують компанію в змові з Facebook і порушення законодавства про рекламу в Інтернеті.

Окрім цього, три мільйони користувачів стали жертвами шкідливих розширень для браузерів Chrome і Edge. Ці розширення викрадали персональні дані і перенаправляли користувачів на фішингові сайти.

До речі, американська компанія SolarWinds розпочала розслідування кіберінціденту, під час якого зловмисникам вдалося використати продукти SolarWinds в атаках на державні і приватні організації США. Кіберзлочинці змогли скомпрометувати систему збирання софту, яку використовують для моніторингової платформи Orion

Нагадаємо, що iOS 14.3 і iPadOS 14.3 отримали виправлення 11 проблем безпеки, серед яких є настільки серйозні, що зловмисник може виконати код на пристроях iPhone і iPad. Для експлуатації двох найсерйозніших багів хакеру досить використовувати спеціально підготовлений файл шрифту, за допомогою якого можна запустити шкідливий код в системі жертви.

Поділитися
Exit mobile version