В Google для Android з’явилася функція перекладу живого мовлення

3 хв. читання
translate

Google полегшує розуміння людей, які не розмовляють іноземними мовами. У своєму оголошенні у вівторок 17  березня компанія  зазначила, що Google Translate для Android тепер може транскрибувати розмовну мову в режимі реального часу, що дозволяє користувачеві читати те, що говориться на екрані під час прокрутки. Нова функція зараз працює з підтримкою кількох основних мов. Про це пише Slashgear.

Google Translate найчастіше використовується для перекладу письмового тексту, але він має деякі інші корисні функції. Останнє оновлення – це інструмент транскрипції аудіо в режимі реального часу, який перетворює розмовні слова в цифровий текст. Ця функція є поряд із функціями Camera and Conversations у програмі Google Translate.

З ним Вам потрібно лише бути в межах відстані прослуховування того, хто говорить іншою мовою. Google Translate слухає вимовлені слова за допомогою мікрофона вашого смартфона та використовує його програмне забезпечення для автоматичної транскрипції та перекладу тексту. Кінцевий продукт з’являється у вигляді прокручуваних слів на чорному тлі.

Початковий запуск функції Android буде мати мовну підтримку в режимі реального часу для німецької, англійської, французької, російської, іспанської, хінді та тайської. Google каже, що коли оновлення досягне вашого регіону, Вам потрібно буде завантажити та встановити його, щоб отримати доступ до нової функції “Transcribe”.

Користувачі можуть в будь-який час призупинити транскрипцію, змінити розмір тексту та перейти на темну тему. Домашній екран додатка Google Translate був перероблений для розміщення нової кнопки “Transcribe”. Google каже, що найкраще використовувати цю функцію в “тихому середовищі” на цей момент часу, але режим “розмова” – найкращий для синхронного перекладу.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, використовуючи реквізити платіжних карток громадян інших держав, зловмисник купував товари в Інтернет-магазинах. Далі продавав їх у соціальних мережах українцям.

Окрім цього, прогалини в безпеці знайдені в продуктах Amazon, Apple, Google, Samsung, Raspberry, Xiaomi, а також точках доступу від Asus і Huawei.

До речі, рекламні агенції, що надавали послуги з розміщення реклами, в тому числі на сайтах онлайн-кінотеатрів, своєю діяльністю забезпечували функціонування ресурсів з піратським контентом.

Також довгий час більшість користувачів вважали, що загроз для Linux значно менше, ніж для Windows чи macOS. Однак останнім часом комп’ютерні системи та додатки на базі цієї операційної системи все частіше стають об’єктами атак кіберзлочинців.

Поділитися
Exit mobile version