В iMessage вбудували перекладач від Google

2 хв. читання

Google оновив додаток Gboard для пристроїв на iOS, додавши в нього сервіс Google Translate. Тепер користувачі можуть відсилати повідомлення через iMessage на різних мовах прямо зі своєї клавіатури, не використовуючи сторонні додатки для перекладу, пише Macdigger.

Функція стала доступна в останній версії Google Gboard – 1.42.0. Щоб включити переклад повідомлень, необхідно натиснути на значок глобуса на клавіатурі, а потім на кнопку Translate.

google translate gboard l

Відразу після цього Ви можете вибрати мову, на яку хочете перекласти текст, і, коли натиснете кнопку перекладу, він автоматично перекладе текст в iMessage.

Крім перекладу тексту, Gboard може відправляти GIF, емоджі, наклейки і отримувати доступ до пошуку Google. Додаток також підключається до інших служб Google, таких як YouTube, Google Maps і Google Contacts.

Функція перекладу в Gboard вперше була запущена на смартфонах Android ще в 2017 році, проте на пристрої з iOS вона прийшла тільки цього року.

До речі, стало відомо про нову фішингову кампанію, націлену на користувачів iOS-пристроїв, попередив дослідник з безпеки Антуан Весан Жебар (Antoine Vincent Jebara). За словами дослідника, нова кампанія націлена на власників iOS-пристроїв, але з легкістю може бути адаптована під Android.

Нагадаємо, практика реєстрації через Facebook або інші соцмережі використовується багатьма сайтами для спрощення реєстрації в сторонньому сервісі. Шкідливі блоги і online-сервіси після вибору опції “Вхід через Facebook” пропонують користувачам досить реалістичну фальшиву форму авторизації Facebook, що збирає введені логін і пароль (так само, як і будь-який інший фішинговий сайт).

Також популярні Android-додатки відправляють персональні дані користувачів безпосередньо Facebookвідразу ж після авторизації. Передача даних здійснюється навіть у випадку, якщо користувач не авторизований у додатку Facebook на пристрої або зовсім не має активного облікового запису в соцмережі.

 

Поділитися
Exit mobile version