В Microsoft реалізували перевстановлення ОС із хмари

3 хв. читання

Microsoft випустила Windows 10 (збірка 18970) для інсайдерів, що отримала можливість відновлення системи з хмари.

Як повідомляється в блозі компанії, функція “Повернути комп’ютер в початковий стан” (Reset this PC) тепер дозволяє або встановлювати заново систему локально, або завантажувати з хмари. Нагадаємо, раніше перевстановити систему можна було тільки локально з уже існуючих файлів Windows.

Коли нова функція була представлена ​​в Windows 10 (версія 1507), вона дозволяла відновлювати систему без необхідності зберігати стислі резервні копії Windows в окремому місці на жорсткому диску. Проте багато користувачів висловили бажання прискорити процес і встановлювати заново систему шляхом її завантаження з хмари за допомогою високошвидкісного інтернету.

Варто пам’ятати, що під час перевстановлення системи встановлені користувачем програми будуть видалені.

Windows із хмари встановить ​​ту ж саму версію і збірку ОС. Нова функція завантаження з хмари доступна для всіх пристроїв під управлінням Windows 10.

windows 10 pc1

Як повідомили в Microsoft, користувачі Windows 10 (версія 1809), що почали отримувати повідомлення про необхідність оновлення до версії 1903 році, можуть відхиляти їх і встановлювати оновлення пізніше. Користувачі Windows 10 October 2018 Update можуть відмовитися від оновлення, натиснувши на стрілку в правому верхньому кутку повідомлення.

До речі, головною проблемою всіх месенджерів є їхня безпека. Якщо Ви не хочете, щоб Ваші розмови читали сторонні особи, слід змінити програму, за допомогою якої Ви спілкуєтеся.

Нагадаємо, що після звістки про метод віддаленого зламу “розумного” брелока від електрокара Tesla Model S, виробник компанія Pektron випустила нову версію ключа з більш надійним шифруванням. Однак дослідники знову знайшли спосіб зламати його, клонувати брелок і викрасти автомобіль.

Також Google збільшила кількість часу, який необхідний новій програмі Android, щоб пройти процедуру затвердження Play Store.

Стало відомо про одну з найбільших в історії кібератак на власників iPhone. За їх даними, зловмисники зламали низку сайтів і з їх допомогою заражали iOS-пристрої шкідливим ПЗ через уразливості нульового дня в операційній системі.

Окрім цього, дослідники з безпеки попереджають про зловживання протоколом Web Services Dynamic Discovery (WS-DD, WSD, або WS-Discovery), який може бути використаний зловмисниками для проведення множинних DDoS-атак.

Apple випустила оновлення мобільної операційної системи iOS, яка усуває уразливість, що дозволяла встановити джейлбрейк на iPhone з новою версією ОС.

Зверніть увагу, Google оголосила  про нову програму збору помилок, за допомогою якої дослідники з питань безпеки можуть повідомляти про випадки зловживань, коли сторонні додатки крадуть або зловживають даними користувачів Google.  За доповіді фахівців про “дірки” в захисті, зловживання та помилки призначено винагороду – до 50 тис. дол. США.

Машинне навчання не робить комп’ютери нічим подібним до людей, якими б “розумними” вони не ставали. Про це більш детально читайте у статті.

Новий стандарт обіцяє підвищити швидкість та надійність домашньої Wi-Fi мережі. І він з’явиться цієї осені.

Поділитися
Exit mobile version