В Windows 10 версії 2004 виправили більшість попередніх недоліків

6 хв. читання
Windows 10 user

Microsoft випустила необов’язкове оновлення для Windows 10 версії 2004, де виправлено довгий список помилок, що впливають на функціональність ПК.

Це оновлення виправляє проблеми з деякими модемах LTE, які заважали пристроям виходити в Інтернет після оновлення до Windows 10 версії 2004, також відомого як оновлення Windows 10 травня 2020 року. Microsoft виправила аналогічну проблему в додатковому оновленні для Windows 10 версій 1909 та 1903 раніше цього місяця.

Це оновлення, що має номер  KB4568831,  є попередником оновлення, яке має прийти в середині серпня, і це дозволило б Microsoft зняти проблеми з сумісністю систем з драйверами для комплектуючих Nvidia, Intel та Realtek, які, як було виявлено, мали проблеми відразу після випуску попереднього функціонального оновлення Microsoft.

Одне виправлення в KB4568831 стосується проблеми, через яку програма Екранна лупа конфліктувала з Excel, зупиняючи роботу останньої. Microsoft також зазначає, що вміст високого динамічного діапазону 4K (HDR) відображався “темніше, ніж очікувалося, коли ви налаштовуєте інші програми, інтерфейс яких не намальований у HDR, для роботи з контентом HDR”. Тепер проблема відображення фото та відео у HDR є вирішеною. Інші виправлені помилки – наприклад, несподіване закриття сторінки “Налаштування”, що запобігає правильному налаштуванню програм за замовчуванням, а також помилка, яка зупиняла друк на мережевих принтерах за певних умов.

Також виправлені проблеми, що стосуються підрахунку вільного місця та програмного забезпечення для захисту даних RAID від Microsoft. Microsoft підтвердила повідомлення користувачів про проблеми з вільним місцем в Windows 10 2004 в середині червня, а через два тижні запропонувала усунення несправностей. Крім того, це усуває проблему, яка не дозволяє користувачам створювати окремий файл підкачки пам’яті за допомогою Manage Storage Spaces на панелі керування.

А ще оновлення виправляє ряд проблем, які стосуються антивірусу Microsoft Defender ATP в Windows 10 2004. Одна заважала деяким ПК автоматично переходити в сплячий режим, а інша заважала деяким ПК успішно запускати Microsoft Defender ATP Threat & Vulnerability Management. Також у Microsoft Defender ATP виправлено збої автоматичного сканування та вивчення загроз, і оновлення покращує здатність продукту виявляти активність зловмисного коду.

Microsoft на своїй інформаційній панелі оновлень  безпеки Windows 10 2004 вказує, що виправлено кілька проблем із сумісністю драйверів. Однак зберігання сумісності  із старими драйверами залишиться в силі, поки не вийде наступне оновлення в середині серпня, що, ймовірно, буде черговим Patch Tuesday.

Проблема сумісності  Windows 10 2004 з старішими драйверами для відеокарт Nvidia виникла через день після випуску цієї версії Windows 10, що змусило компанію блокувати оновлення функцій для постраждалих пристроїв. Microsoft каже, що це було частковим рішенням і прагне його виправити повністю. Але блок все ще діє, і компанія тепер уточнила, що блокуються оновлення для драйверів Nvidia “будь-якої версії нижче 358.00”.

Необов’язкове оновлення також вирішує проблему, яка заважає ПК Windows 10 з певними  звуковими драйверами Realtek підключатися до більш ніж одного пристрою Bluetooth, але поки що проблема ще існує. Також це оновлення виправляє проблему сумісності, що стосується пристроїв із інтегрованими графічними процесорами Intel, а також проблему несумісності з додатками чи драйверами, що використовують певні версії aksfridge.sys або aksdf.sys та Windows 10, версії 2004.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як за допомогою задньої панелі iPhone швидко запускати дії чи команди? – Інструкція

Як налаштувати автоматичне очищення Кошика у Windows 10? – Інструкція

Як уникнути схем шахрайства в Інтернеті? Поради для користувачів старшого покоління

Інтернет-шахраї та псевдоволонтери: як розпізнати благодійну аферу? Поради

Яких заходів потрібно вживати компаніям для протидії та відновленню у випадку кібератак? Поради

Нагадаємо, нову уразливість, яка дозволяє зловмисникам отримати майже повний контроль над Wіndows або Linux системами, виявила компанія Eclypsium. За її словами, уразливими є мільярди пристроїв – від ноутбуків, настільних ПК, серверів і робочих станцій до банкоматів, верстатів з програмним управлінням, томографів та іншого обладнання спеціального призначення, яке використовується в промисловій, медичній, фінансовій та інших галузях.

Окрім цього, команда дослідників з Рурського університету в Бохумі (Німеччина) виявила нові методи атак на підписані PDF-файли. Так звана техніка Shadow Attack дозволяє хакеру приховувати і замінювати вміст в підписаному PDF-документі, не зачіпаючи цифровий підпис. Організації, урядові установи, підприємства та приватні особи часто підписують документи в форматі PDF для запобігання несанкціонованих змін. Якщо хтось вносить зміни в підписаний документ, підпис стає недійсним.

До речі, нову фішингову кампанію, націлена на користувачів WhatsApp, виявили фахівці з кібербезпеки. Цього разу зловмисники розсилають фішингові повідомлення, використовуючи бренд Nespresso. Жертву запрошують перейти за посиланням і відповісти на кілька запитань, щоб отримати в подарунок кавоварку.

Також співробітники компаній і організацій, які використовують програмне забезпечення Microsoft Office 365, стали жертвами фішинговою кампанії, в рамках якої зловмисники використовують повідомлення-приманки, замасковані під автоматичні повідомлення SharePoint, для крадіжки облікових даних.

Зауважте, що користувачі Microsoft Office 365 звинуватили компанію Microsoft в тому, що вона нібито ділиться бізнес-даними своїх клієнтів з розробниками додатків Facebook, партнерами та субпідрядниками, порушуючи політику конфіденційності.

Поділитися
Exit mobile version