“ВКонтакте” зливає інформацію про своїх користувачів

1 хв. читання
vk 3

Інформацію щодо діяльності росіянки Марії Мотузної передала співробітникам ФСБ соціальна мережа “ВКонтакте”. Про це пише Lb.ua.

Мешканку російського міста Барнаул (Алтайський край) правоохоронні органи Росії звинувачують у екстремізмі за публікацію мемів у даній соцмережі.

У якості доказу “зливу” інформації Марія Мотузна опублікувала у себе у Твітері матеріали справи, з яких видно, що адміністрація соцмережі “ВКонтакте” передала слідчим інформацію про IP-адреси, з яких заходили на сторінку; зміни паролів; зміни прикріпленого номера телефону; зміни імені та прізвища користувача; звернення до служби підтримки соцмережі; блокування сторінки за спам.

Прес-служба “ВКонтакте” повідомила виданню “Сибір.Реалії”, що соцмережа “зобов’язана” надавати правоохоронним органам необхідну інформацію в рамках закону. У компанії підкреслили, що в запиті правоохоронних органів не розкриваються конкретні обставини справи. “Ми ніколи не знаємо, запитують у нас дані на серійного вбивцю чи у справі “за мем”, – заявили “ВКонтакте “.

Марія Мотузна, в мережі зареєстрована як Марія Фролова, 25 липня отримала повістку до суду через публікацію картинок в мережі, їй загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, що в Україні соціальна мережа “ВКонтакте” заборонено за рішенням РНБО.

Поділитися
Exit mobile version