Twitter просить своїх користувачів допомогти у боротьбі з дезінформацією

3 хв. читання
twitter app

Протягом довгого часу такі компанії, як Twitter, розглядають можливості збереження достовірності інформації на своїх платформах. Як стало відомо, Twitter просить своїх користувачів про допомогу у боротьбі з фальшивими новинами.

Соціальна мережа оголосила про пілотний проект, який дозволяє людям відзначати твіти, що можуть бути неправдивими, пише ВВС.

Наразі проект “Birdwatch” випробовує невелика група користувачів у США. Компанія визнала, що нова система повинна бути надзвичайно стійкою до спроб маніпуляції. У понеділок Twitter заявив: “Ми знаємо, що це може бути безглуздо і часом можуть виникати проблеми, але ми вважаємо, що цей спосіб варто спробувати”.

Пілотна версія дозволить користувачам позначати твіти, які вони вважають оманливими або неправдивими, надати докази протилежного та обговорити їх з іншими на окремому сайті “Birdwatch”. Twitter заявляє, що цей новий підхід може допомогти йому швидше реагувати на поширення оманливої інформації.

Twitter вже додає ярлики до деяких оманливих новин. Наприклад, були позначені багато помилкових заяв Дональда Трампа про фальсифікації виборців. Twitter також залишає за собою право видаляти твіти і блокувати користувачів за певних обставин, що було зроблено з президентом США після заворушень у Вашингтоні на початку цього місяця.

Варто зауважити, що для відмічання фальшивих новин, користувач повинен надати підтверджений номер телефону та електронну адресу. Таким чином компанія вберігає новий проект від ботів та хуліганів. Також учасники не повинні мати недавніх порушень на своєму акаунті в Twitter.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як виправити повільний Wi-Fi? ПОРАДИ

Як дізнатися, які дані Google знає про Вас і видалити їх? – ІНСТРУКЦІЯ

Як не стати жертвою кібератаки? ПОРАДИ

Чи варто користуватися WhatsApp? П’ять правил безпеки від найбільш розшукуваного хакера світу

П’ять небезпечних типів файлів, що можуть містити шкідливе ПЗ

Що таке Google Assistant та що він може робити?

Нагадаємо, Apple займається розробкою, яка буде розрізняти користувачів смартфонів за новою технологією. Йдеться про так звану теплову карту особи, яка, як і відбитки пальців, є унікальною. Обдурити цю систему захисту буде практично неможливо.

Також корпорація Microsoft випускає вбудований генератор паролів та функцію моніторингу витоків облікових даних у системах Windows та macOS, що працюють з останньою версією Microsoft Edge.

Окрім цього, багатофункціональний “шкідник” VPNFilter, якому вдалося інфікувати 500 тисяч роутерів у 54 країнах, хоч і був дезактивований два роки тому, однак досі не вичищений із сотень мереж. Такі невтішні результати чергової перевірки, яку провели дослідники з Trend Micro.

До речі, викрадена база даних, яка містить імена, адреси електронної пошти та паролі користувачів Nitro PDF, безкоштовно розповсюджується в Мережі. Загалом база даних налічує понад 77 мільйонів записів.

Поділитися
Exit mobile version