Скандальна соціальна мережа Parler повернулася в App Store

3 хв. читання
iphone user 2

Як стало відомо, американський сервіс мікроблогів, відомий як Parler, знову повернувся в офіційний магазин Apple App Store. Варто нагадати, що соціальну мережу було видалено після атаки на Капітолій США 6 січня 2021 року.

Parler повернувся в App Store

За даними CNET, більш оновлена версія програми включатиме деякі розширені інструменти звітності про загрози, які були описані в App Store.

Як повідомляє The Washington Post, новий оновлений додаток для iOS також фільтрує певні публікації на iPad і iPhone, які можуть бути позначені як “ті, що мають негативний характер” відповідно до системи модерації Parler. Однак ці пости все ще будуть доступні для перегляду на деяких інших пристроях та безпосередньо через Інтернет.

Команда Parler прямо не відповіла на запит CNET надати коментар про повернення, але дала відгук The Washington Post, зазначивши, що компанія прагне знайти спільну мову з ними та Apple. Емі Пейкоф, головний директор з питань політики у Parler, зазначила, що у даній соціальній мережі вони беруть до уваги Першу поправку, що означає свободу вираження поглядів.

Parler давно було вилучено з App Store через суперечливий характер постів, що містилися в ньому. Однак веб-сайт соціальної мережі офіційно повернувся ще в лютому. Починаючи з 5 липня 2021 року, додаток знову з’явився на віртуальній вітрині Apple.

Що таке Parler?

Згідно з описом програми в офіційному магазині App Store, Parler – це особлива платформа, що є нейтральною до точки зору соціальних медіа та присвячена свободі вираження поглядів, конфіденційності користувачів і навіть цивільному дискурсу.

Також додаток надає користувачам можливість насолоджуватися новинами у режимі реального часу. В описі Parler також зазначено, що користувачі можуть застосовувати сучасні інструменти для фільтрації вмісту відповідно до власних уподобань.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

FaceTime для Windows: як користуватися – ІНСТРУКЦІЯ

Чому перевірка готовності Вашого ПК до Windows 11 видає неможливість встановлення?

Як безпечно користування соціальними мережами? ПОРАДИ

В Україні поширюється онлайн-грумінг: як захистити Ваших дітей? ПОРАДИ

Що можуть Google та Apple віддалено зробити з Вашим смартфоном?

Як “скинути” рекламний ідентифікатор на Android? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google видалила з Play Store дев’ять Android-додатків, в цілому завантажених 5,8 млн разів, що, як виявилося, викрадали облікові дані користувачів для авторизації в Facebook.

Щоб виявити, які пристрої “розумного” будинку атакують найбільше, експерти налаштували і підключили до Інтернету уявний “розумний” будинок, що містив різні пристрої – від смарт-телевізорів і термостатів до камер відеоспостереження, принтерів і “розумних” чайників.

Винахідник інтернету сер Тім Бернерс-Лі продав на аукціоні Sotheby’s оригінальний код, за допомогою якого він колись створив Інтернет.

Окрім цього, компанія Apple 30 червня відкрила офіційний офіс в Україні – компанія планує самостійно ввозити техніку в Україну та контролювати магазини офіційних дилерів, які надають послуги компанії в Україні.

Поділитися
Exit mobile version