В ЄС дозволили стежити за користувачами, які вчиняють насильство над дітьми

2 хв. читання
eu flag

Європейський парламент схвалив суперечливий законопроект, що дозволяє технологічним компаніям сканувати текстові та аудіоповідомлення на своїх платформах на предмет згадки насильства над дітьми, не побоюючись порушень європейських законів про конфіденційність.

За законопроект проголосували 537 депутатів Європарламенту, 133 були проти і 24 утрималися. Незважаючи на результат голосування, європейські законодавці попередили, що правила є недосконалими з юридичної точки зору.

Депутати парламенту стурбовані тим, що дозвіл компаніям сканувати повідомлення відкриває їм можливість відстежувати інші комунікації. Ця думка була підтримана європейськими регуляторами захисту даних, які також попередили, що ці правила підірвуть правила ЄС про конфіденційність.

Тим часом британські, канадські і американські міністри, а також американський актор Ештон Катчер, який також є активістом із захисту прав дітей, встали на сторону Комісії та закликали парламент прийняти закон.

Передбачається, що тимчасові правила будуть застосовуватися тільки протягом трьох років. Після цього європейські законодавці повинні будуть прийняти нові постійні заходи щодо захисту дітей в цій області.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

FaceTime для Windows: як користуватися – ІНСТРУКЦІЯ

Чому перевірка готовності Вашого ПК до Windows 11 видає неможливість встановлення?

Як безпечно користування соціальними мережами? ПОРАДИ

В Україні поширюється онлайн-грумінг: як захистити Ваших дітей? ПОРАДИ

Що можуть Google та Apple віддалено зробити з Вашим смартфоном?

Як “скинути” рекламний ідентифікатор на Android? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google видалила з Play Store дев’ять Android-додатків, в цілому завантажених 5,8 млн разів, що, як виявилося, викрадали облікові дані користувачів для авторизації в Facebook.

Щоб виявити, які пристрої “розумного” будинку атакують найбільше, експерти налаштували і підключили до Інтернету уявний “розумний” будинок, що містив різні пристрої – від смарт-телевізорів і термостатів до камер відеоспостереження, принтерів і “розумних” чайників.

Винахідник інтернету сер Тім Бернерс-Лі продав на аукціоні Sotheby’s оригінальний код, за допомогою якого він колись створив Інтернет.

Окрім цього, компанія Apple 30 червня відкрила офіційний офіс в Україні – компанія планує самостійно ввозити техніку в Україну та контролювати магазини офіційних дилерів, які надають послуги компанії в Україні.

Поділитися
Exit mobile version