Вийшли бета-версії iOS14 та iPadOS14

4 хв. читання
ipados14

Apple оголосила про багато кардинальних змін для iOS та iPadOS на конференції WWDC.

Зокрема, серед новинок є розширена підтримка віджетів, бібліотека додатків для iPhone, нові функції Apple Pencil для iPad та багато іншого. Хоча фінальні версії iOS 14 та iPadOS 14 ще не будуть доступні протягом декількох місяців, Apple офіційно відкрила свою публічну програму бета-тестування для тих, хто не може дочекатися, щоб побачити, як це виглядає. Про пише Engadget.

І не хвилюйтеся: Вам абсолютно не потрібні нові смартфони та планшети, щоб почати експерименти з новими операційними системами. На iPhone старих версій, починаючи з iPhone 6s та 6s Plus 2015 року можна встановити iOS 14, тоді як будь-який iPad, новіший за майже 6-річний iPad Air 2, може працювати з iPadOS 14.

Якщо Ви готові скористатися цією можливістю, можна зареєструватися в програмі Beta Software для Apple прямо тут. Після цього все, що Вам потрібно зробити – це зареєструвати свої пристрої, встановити профіль бета-тестування та запустити оновлення програмного забезпечення, коли воно з часом з’явиться. (На момент публікації програмне забезпечення все ще знаходиться в процесі розгортання, тому деякі додатки та компоненти  можуть бути не доступні одразу.) Однак, це буде не так легко, як здається –  хоча встановити бета-версії надзвичайно просто, це не означає, шо з ними легко працювати. Наприклад, люди для цього часто використовують iOS та iPadOS у версії для розробників, більшою чи меншою мірою, з моменту їх випуску, і хоча вони здаються більш стабільними, ніж бета-версії, що випускалися у минулі роки, завжди існує ризик, що щось важливе може відмовити.

Тому тестувати програмне забезпечення на своєму гаджеті треба з певною обережністю. Наприклад, використовуйте старіший пристрій, яким Ви не користуєтеся щодня, якщо це можливо. І не забудьте створити резервну копію всіх своїх даних в iTunes або в iCloud про всяк випадок. Щасливого тестування!

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ОЧИСТИТИ КЕШ ТА ФАЙЛИ COOKIES У БРАУЗЕРІ FIREFOX? – ІНСТРУКЦІЯ

ПОРАДИ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ СВОЇХ ДОДАТКІВ ДЛЯ IPHONE АБО IPAD

ЯК ЗАПОБІГТИ ДЕФРАГМЕНТАЦІЇ ТВЕРДОТІЛОГО НАКОПИЧУВАЧА SSD? ІНСТРУКЦІЯ

НАВІЩО ПОТРІБЕН МЕНЕДЖЕР ПАРОЛІВ ТА ЯК ПРАВИЛЬНО ЙОГО ОБРАТИ?

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE ЗБИРАТИ ВАШІ ДАНІ ТА НАЛАШТУВАТИ ЇХНЄ АВТОВИДАЛЕННЯ? ІНСТРУКЦІЯ

Ноутбук та рідина – це погана комбінація, але трапляються випадки, коли вони все ж таки “об’єднуються”. Про те, що робити, якщо це сталося, читайте у статті.

Також після тестування стало відомо, що надзвичайно популярний сьогодні додаток – TikTok, зберігає вміст буфера обміну кожні кілька натискань клавіш. Цей факт насторожив багатьох користувачів, але TikTok лише один із 53 додатків, які зберігають інформацію про користувачів таким чином.

Стало відомо, що мешканець Житомирщини підмінив міжнародного мобільного трафіку на понад півмільйона гривень. Крім цього, встановлено інші злочинні осередки які здійснюють підміну міжнародного трафіку в різних регіонах країни.

До речі, хакери використовували шкідливе програмне забезпечення, через яке викрадали реквізити банківських електронних рахунків громадян США, Європи, України та їхні персональні дані. Зокрема, через електронні платіжні сервіси, у тому числі заборонені в Україні російські, вони переводили викрадені гроші на власні рахунки у вітчизняних та банках РФ і привласнювали.

Хакери зараз користуються сервісом Google Analytics для крадіжки інформації про кредитні картки із заражених сайтів електронної комерції. Відповідно до звітів PerimeterX та Sansec, хакери зараз вводять шкідливий код, призначений для крадіжки даних на компрометованих веб-сайтах.

Поділитися
Exit mobile version