Компанії, що використовують китайське обладнання, втратять доступ до держконтрактів США

4 хв. читання
USA

Адміністрація президента США Дональда Трампа намір ввести правила, які заборонять уряду США купувати товари або послуги у будь-яких із п’яти китайських компаній: Huawei, Dahua, ZTE, Hikvision і Hytera.

Як повідомило інформагентство Reuters, ця заборона може мати далекосяжні наслідки для компаній, що продають товари і послуги уряду США. Будь-яка фірма, яка буде використовувати обладнання або послуги цих китайських компаній, більше не зможе продавати їх уряду США без отримання дозволу від влади.

“Небезпека, з якою наша країна стикається з боку іноземних супротивників, таких як Китай, що прагнуть проникнути в наші системи, занадто велика. Адміністрація Трампа підтримує наш уряд в боротьбі з шкідливими мережами, такими як Huawei, вводячи заборону на федеральні закупівлі”, – пояснив виконуючий обов’язки директора Адміністративно-бюджетного управління США Russell Vought.

Ринок державних контрактів в США має щорічний оборот близько $ 500 млрд, і тепер доступ до нього може бути закритим для тих компаній, які використовують обладнання Huawei, Dahua, ZTE, Hikvision або Hytera. Наприклад, Dahua і Hikvision є найбільшими в світі постачальниками компонентів для систем відеоспостереження, і обходитися без їхньої продукції може виявитися не так просто.

За словами чиновника, нові правила введені не тільки з метою заборонити урядовим агентствам використовувати продукти Huawei, Dahua, ZTE, Hikvision або Hytera, але вони також є спробою обмежити вплив китайських компаній. Іншими словами, американським компаніям надається вибір – вести бізнес з урядом США або з китайськими фірмами.

Нові правила вступлять в силу 13 серпня, проте залишається невідомим, чи торкнуться вони тільки майбутніх контрактів, або і вже існуючих.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ОЧИСТИТИ КЕШ ТА ФАЙЛИ COOKIES У БРАУЗЕРІ FIREFOX? – ІНСТРУКЦІЯ

ПОРАДИ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ СВОЇХ ДОДАТКІВ ДЛЯ IPHONE АБО IPAD

ЯК ЗАПОБІГТИ ДЕФРАГМЕНТАЦІЇ ТВЕРДОТІЛОГО НАКОПИЧУВАЧА SSD? ІНСТРУКЦІЯ

НАВІЩО ПОТРІБЕН МЕНЕДЖЕР ПАРОЛІВ ТА ЯК ПРАВИЛЬНО ЙОГО ОБРАТИ?

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE ЗБИРАТИ ВАШІ ДАНІ ТА НАЛАШТУВАТИ ЇХНЄ АВТОВИДАЛЕННЯ? ІНСТРУКЦІЯ

Ноутбук та рідина – це погана комбінація, але трапляються випадки, коли вони все ж таки “об’єднуються”. Про те, що робити, якщо це сталося, читайте у статті.

Також після тестування стало відомо, що надзвичайно популярний сьогодні додаток – TikTok, зберігає вміст буфера обміну кожні кілька натискань клавіш. Цей факт насторожив багатьох користувачів, але TikTok лише один із 53 додатків, які зберігають інформацію про користувачів таким чином.

Стало відомо, що мешканець Житомирщини підмінив міжнародного мобільного трафіку на понад півмільйона гривень. Крім цього, встановлено інші злочинні осередки які здійснюють підміну міжнародного трафіку в різних регіонах країни.

До речі, чутки виявилися правдою: Apple поступово відходить від Intel і віддає перевагу власним процесорам – Apple Silicon ARM. Варто зауважити, що цей процес несе у собі певні зміни для всіх користувачів Mac. Наприклад, з’явиться можливість власного запуску програм iOS та iPadOS в системі macOS.

У версії macOS 11 Big Sur, запланованої до виходу восени нинішнього року, компанія Apple видалить можливість встановлення конфігурації профілю macOS із командного рядка.

Поділитися
Exit mobile version