Використання GPS шкодить мозку людини, – дослідження

2 хв. читання
iphone charging

Використання Google Maps збільшує ризик хвороби Альцгеймера, пише Telegraph.

У людства протягом сотні тисячоліть розвинулося гостре відчуття навколишнього середовища, каже колишній британський дипломат Дейвід Бері, який багато писав про природну навігацію. Тепер ми втрачаємо цю здатність через нові технології.

Бері пояснює, що користування GPS перешкоджає розвитку стійкості мозку, яка потрібна в подальшому житті.

“Частину мозку, яка необхідна для навігації, треба тренувати, інакше вона зменшиться”, – розповідає експерт.

Хвороба Альцгеймера в першу чергу вражає гіпокамп, забираючи здатність орієнтуватися в просторі.

Бері, який написав книгу про вражаючі навігаційні навички тварин, вважає, що люди теж мають подібні здібності – навіть можуть відчувати магнітне поле Землі.

Дослідження, проведене в березні цього року, показало, що мозкові хвилі суттєво змінюються під час руху магнітного поля. Це свідчить про те, що мозок підсвідомо підхоплює напрямок руху.

“Наші пращури, які вели мисливсько-збиральницький спосіб життя, спиралися не лише на свої органи чуття, а й на кмітливість для орієнтації на місцевості”, – додає він.

Нагадаємо, що мобільний додаток Kyiv Smart City презентували в Київській міській державній адміністрації. Сервіс об’єднує електронні послуги, якими можуть користуватися кияни, та передбачає створення нових.

До речі, інсталяція одного з головних нововведень в травневому оновленні Windows 10 May 2019 Update може призвести до непрацездатності віртуального середовища Windows Sandbox.

Також Google заявила, що додавання телефонного номера для відновлення може заблокувати всі автоматизовані спроби бота для доступу до облікових записів за допомогою облікових даних.

Якщо Вам потрібно запустити програму, але Ви не впевнені, що це безпечно, травневе оновлення для Windows 10 включає функцію пісочниці Windows, розроблену для такого роду завдань У цьому гайді з Windows 10 ми перейдемо до кроків для ввімкнення та початку роботи з функцією Windows Sandbox, доступною з оновленням у травні 2019 року.

Поділитися
Exit mobile version