WhatsApp додадуть нову функцію конфіденційності даних користувача

2 хв. читання

Нова функція під назвою Protect Backup була помічена в бета-версії WhatsApp 2.20.66. Вона дозволяє користувачам захистити паролем резервну копію даних на Google Диску.

Нова функція знаходиться в налаштуваннях резервного копіювання чату і з її допомогою можна легко зашифрувати дані паролем. Таким чином ні WhatsApp, ні Google не зможуть отримати доступ.

В цей час функція знаходиться на ранній стадії розробки, тому розробники WhatsApp ще можуть внести в неї істотні зміни перед реалізацією.

whatsapp message 1

Нагадаємо, використовуючи реквізити платіжних карток громадян інших держав, зловмисник купував товари в Інтернет-магазинах. Далі продавав їх у соціальних мережах українцям.

Окрім цього, прогалини в безпеці знайдені в продуктах Amazon, Apple, Google, Samsung, Raspberry, Xiaomi, а також точках доступу від Asus і Huawei.

До речі, рекламні агенції, що надавали послуги з розміщення реклами, в тому числі на сайтах онлайн-кінотеатрів, своєю діяльністю забезпечували функціонування ресурсів з піратським контентом.

Зверніть увагу, цього року Facebook святкує 16 років від дати створення. За цей час багато користувачів активно наповнювали власні сторінки сотнями фото, даними про місця навчання чи роботи, сім’ю та друзів. Щоб така “колекція” особистої інформації не була використана у зловмисних цілях, власникам потрібно регулярно переглядати та змінювати параметри конфіденційності власної сторінки.

Також довгий час більшість користувачів вважали, що загроз для Linux значно менше, ніж для Windows чи macOS. Однак останнім часом комп’ютерні системи та додатки на базі цієї операційної системи все частіше стають об’єктами атак кіберзлочинців.

Поділитися
Exit mobile version