Як захистити веб-версію WhatsApp паролем

Захистіть свої розмови в WhatsApp Web від цікавих очей!

3 хв. читання

У WhatsApp є функція блокування екрану, яка дозволяє користувачам захистити веб-версію WhatsApp паролем. Це дуже корисна функція, якщо ви хочете, щоб ваші розмови в WhatsApp не потрапляли під сторонні погляди, особливо якщо ви користуєтеся комп’ютером разом з іншими людьми.

Як встановити пароль на WhatsApp Web

Щоб увімкнути блокування екрана в WhatsApp Web, натисніть на три вертикальні крапки у верхньому правому куті списку чатів і відкрийте “Налаштування” (Settings).

Відкриття налаштувань у WhatsApp Web
Відкриття налаштувань у WhatsApp Web

Потім перейдіть до “Конфіденційність” (Privacy) > “Блокування екрану” (Screen lock).

Відкриття налаштувань блокування екрана в WhatsApp Web

Поставте галочку біля пункту “Блокування екрана”, введіть бажаний пароль, підтвердіть його, ввівши ще раз, а потім натисніть “ОК”. Вам потрібно зробити пароль довжиною щонайменше шість символів і включити в нього тільки букви, цифри і звичайні знаки пунктуації.

Введення пароля для блокування екрану WhatsApp Web

Далі виберіть проміжок часу (одна хвилина, 15 хвилин або година) для автоматичної активації блокування екрану в разі бездіяльності. Ця тривалість відповідає часу, протягом якого WhatsApp Web залишається відкритим у вкладці браузера без будь-якої взаємодії з користувачем. Якщо ви закриєте WhatsApp Web, блокування буде застосовано миттєво.

Вибір часу для автоматичного ввімкнення блокування екрану в WhatsApp Web

У вас також є можливість заблокувати WhatsApp Web вручну. Щоб увімкнути блокування вручну, натисніть на три вертикальні крапки у верхньому правому куті списку чатів і виберіть “Заблокувати екран” (Lock screen).

Блокування екрана вручну в WhatsApp Web

З увімкненим блокуванням екрана ваші розмови тепер у безпеці. Дізнайтеся більше про те, як посилити безпеку свого акаунта в WhatsApp.

Як вимкнути блокування екрана у WhatsApp Web

Щоб вимкнути блокування в WhatsApp Web, перейдіть в Налаштування > Конфіденційність > Блокування екрану. Після цього зніміть галочку навпроти пункту “Блокування екрана”. Після цього вам буде запропоновано ввести ваш поточний пароль. Введіть його і натисніть “ОК”.

Вимкнення блокування екрану в WhatsApp Web

Чи потрібно захистити веб-версію WhatsApp паролем?

Якщо ви використовуєте WhatsApp Web на своєму персональному комп’ютері, до якого не мають доступу інші, немає необхідності встановлювати пароль на WhatsApp Web. Однак, якщо ви використовуєте комп’ютер у загальному офісі, де інші можуть бачити ваші розмови в WhatsApp, увімкніть цю функцію, щоб захистити вашу конфіденційність. Якщо ви бажаєте, ви також можете заблокувати чати WhatsApp індивідуально.

Джерало: HowToGeek

Поділитися
Exit mobile version