WhatsApp випускає нові функції безпеки для захисту IP-адрес користувачів

2 хв. читання

Нове налаштування дозволяє користувачам приховувати свою потенційно ідентифікуючу інформацію від інших, доповнюючи її наскрізним шифруванням, яке обіцяє WhatsApp.

WhatsApp – найпопулярніший додаток для обміну повідомленнями у світі, і користувачі віддають йому перевагу, оскільки, окрім простоти використання, він може похвалитися потужними функціями конфіденційності. Цього літа WhatsApp додав нову функцію конфіденційності, яка дозволяє користувачам ігнорувати невідомих абонентів. Тепер у додатку для обміну повідомленнями з’явилося нове налаштування для приховування вашої IP-адреси від інших абонентів під час дзвінка.

Meta, материнська компанія WhatsApp, оголосила сьогодні, що користувачі зможуть “Захистити IP-адресу під час дзвінків”, щоб зробити дзвінки в WhatsApp більш безпечними.

Захист безпеки під час дзвінків у WhatsApp
Функція “Захист IP-адреси у дзвінках” допомагає приховати ваше місцезнаходження від інших абонентів під час дзвінка WhatsApp

Наразі дзвінки у WhatsApp здійснюються або через однорангові з’єднання, або через сервери WhatsApp, залежно від того, що забезпечує кращу якість зв’язку. Більшість програм для дзвінків надають перевагу одноранговим з’єднанням, оскільки вони забезпечують швидшу передачу даних і кращу якість дзвінків, але таке з’єднання також розкриває IP-адреси обох абонентів.

Користувачі WhatsApp тепер зможуть увімкнути функцію “Захищати IP-адресу в дзвінках” у своїх налаштуваннях, щоб переконатися, що всі їхні дзвінки проходять через релейні сервери WhatsApp, а не через пряме пірингове з’єднання. Це гарантує, що абоненти не зможуть побачити IP-адреси один одного і визначити їхнє географічне розташування.

Дзвінки, як і повідомлення, у WhatsApp наскрізь зашифровані, тому WhatsApp гарантує, що не зможе прослуховувати дзвінки користувачів, навіть якщо вони проходять через ретрансляційні сервери, а не через однорангове з’єднання.

Раніше цього року Meta оголосила про можливість “Заглушити невідомих абонентів”, щоб дозволити користувачам, які більше піклуються про конфіденційність, заглушити небажані дзвінки. Нова функція захисту IP-адрес є ще одним заходом для підвищення безпеки дзвінків.

Джерело: ZDNET

Поділитися
Exit mobile version