Meta запровадить заборону на політичну рекламу на основі штучного інтелекту у всіх країнах без винятку

У зв'язку з тим, що наступного року в кількох країнах відбудуться вибори, компанія Meta підтверджує, що її рекламні інструменти зі штучним інтелектом не можуть бути використані для кампаній, спрямованих на конкретні послуги та проблеми.

6 хв. читання
meta

Компанія Meta заявляє, що її рекламні інструменти на основі штучного інтелекту (ШІ) не можуть бути використані для проведення політичних кампаній у всьому світі, а доступ до них заблокований для реклами, спрямованої на конкретні послуги та проблеми. Раніше цього місяця гігант соціальних мереж заявив, що рекламодавцям буде заборонено використовувати інструменти генеративного штучного інтелекту в своєму інструменті Ads Manager для створення реклами на політичну тематику, вибори, житло, працевлаштування, кредити або соціальні питання. Реклама, пов’язана з охороною здоров’я, фармацевтикою та фінансовими послугами, також не матиме доступу до функцій генеративного ШІ.

За словами Дена Нері, віце-президента Meta в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, ця політика буде застосовуватися в усьому світі, оскільки компанія продовжує тестувати свої інструменти для створення генеративної реклами на основі штучного інтелекту.

“Такий підхід дозволить нам краще зрозуміти потенційні ризики і створити правильні запобіжники для використання генеративного ШІ в рекламі, яка стосується потенційно чутливих тем у регульованих галузях”. повідомив Нері в електронному листі ZDNET.

Очікується, що наступного року в кількох країнах відбудуться вибори, в тому числі загальні вибори в Індонезії та Індії, а також президентські вибори в США, Фінляндії, Пакистані, Тайвані та (можливо) в Україні.

Meta, чиї соціальні медіа-платформи включають Facebook, Instagram, WhatsApp і Threads, визначила ШІ своїм головним пріоритетом і планує додати можливості генеративного ШІ на всі ці платформи.

Її інструмент Ads Manager рекламується як стартовий майданчик для запуску реклами на платформах, пропонуючи “все-в-одному” для створення, управління та відстеження реклами. У травні була представлена пісочниця для тестування нових генеративних інструментів штучного інтелекту Meta для рекламодавців, включаючи генерацію фону, варіації тексту та витікання зображень. Наприклад, за допомогою варіації тексту рекламодавці можуть генерувати кілька версій тексту, щоб взаємодіяти з різними аудиторіями.

Компанія також представила чат-бота зі штучним інтелектом під назвою Meta AI, який включає інструмент для створення зображень зі штучним інтелектом під назвою Emu. Ці зображення можна рендерити і використовувати на всіх чат-платформах Meta, включаючи WhatsApp та Instagram.

Відповідаючи на запитання про рівень впровадження продуктів зі штучним інтелектом, Нері сказав, що більше половини рекламодавців використовують інструменти Advantage+ компанії для оптимізації зображень і тексту в своїх рекламних кампаніях. Він додав, що рекламні інструменти компанії допомогли рекламодавцям отримати 10 мільярдів доларів від торгових кампаній Advantage+, посилаючись на цифри, якими поділився генеральний директор і засновник Meta Марк Цукерберг під час нещодавнього звіту про прибутки компанії. Кількість рекламодавців, які щотижня використовують торгові кампанії Advantage+, також зросла втричі порівняно з півроку тому.

Підкреслюючи роль штучного інтелекту, Нері зазначив, що 20% контенту у стрічках Facebook та Instagram зараз рекомендовано штучним інтелектом.

Понад рік тому було докладено спільних зусиль, щоб показувати більш релевантний контент на основі механізмів рекомендацій, а не контент, організований навколо людей, за якими стежать мета-користувачі. ШІ також сприяє кращим результатам для маркетологів, а такі інструменти, як пакет Advantage+, автоматизують їхні завдання, сказав Нері.

“Ми вважаємо, що кожен зв’язок – це можливість для бізнесу [і] ми бачимо це на наших платформах”, – сказав він. Близько 3,96 мільярда користувачів користуються принаймні одним з сервісів Meta щомісяця, а 3,14 мільярда – щодня. Близько 40% користувачів компанії проживають в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, де споживання мобільного зв’язку є високим, особливо це стосується послуг обміну повідомленнями, зазначив він.

Відповідаючи на запитання про те, як інтегруються дані з продуктів і послуг компанії та як вони використовуються для навчання інструментів генеративного ШІ, Нері сказав, що для цього використовуються різні джерела.

“Моделі генеративного ШІ потребують великої кількості даних для ефективного навчання, тому для навчання використовується комбінація джерел, включаючи інформацію, яка є загальнодоступною в Інтернеті, ліцензовані дані та інформацію з продуктів і послуг Meta”, – сказав він.

Що стосується загальнодоступної онлайн-інформації, то набори даних фільтруються, щоб виключити “певні веб-сайти, які зазвичай поширюють особисту інформацію”, – сказав він. Публічно доступні пости з Instagram та Facebook, включаючи фотографії та текст, є частиною даних, які використовуються для навчання генеративних моделей штучного інтелекту, що забезпечують роботу функцій, про які компанія оголосила на початку цього року.

“Ми не тренували ці моделі, використовуючи приватні пости людей. Ми також не використовуємо вміст ваших приватних повідомлень з друзями та родиною для навчання нашого ШІ”, – сказав він. “Ми можемо використовувати дані про використання вами стікерів зі штучним інтелектом, наприклад, ваші пошуки стікерів для використання в чаті, щоб покращити наші моделі стікерів зі штучним інтелектом”.

Говорячи про те, як Meta реагує на зростаюче занепокоєння щодо безпеки ШІ та використання персональних даних, Нері вказав на спеціальну міждисциплінарну команду, завданням якої є забезпечення відповідального підходу до розробки та використання своїх технологій. Він також додав, що команда збирає відгуки від зовнішніх експертів і регуляторів.

Оскільки генеративний ШІ все ще перебуває на ранніх стадіях розвитку, він зазначив, що зараз Meta докладає зусиль для співпраці з ключовими зацікавленими сторонами в галузі, щоб “зробити все правильно”.

Поділитися
Exit mobile version