Як COVID-19 змінює світ IT?

4 хв. читання

Спеціалісти IT-компаній зараз займаються дослідницькими проектами, щоб визначити, як вплив COVID-19 та пов’язані з ним заходи соціальної ізоляції впливають на ІТ-підприємства. Після розмови з персоналом різних організацій стало відомо як саме змінилася ситуація, пише Forbes.

Безпека

Безпека зараз є першочерговою проблемою. У той час як робота над деякими проектами в умовах пандемії призупиняється або навіть припиняється, робота над проектами з безпеки навпаки прискорюється. Протягом останніх тижнів спеціалісти ІТ-сфери охорони здоров’я спостерігають подвоєння зовнішніх атак на їхні внутрішні системи надання медичної допомоги.

Захист даних

Захист даних зараз є другим пріоритетом після безпеки, насправді вони пов’язані між собою. Дані працівників під час карантину піддаються більшій небезпеці, оскільки вдома вони більш вразливі до нападів і віддалені від прямої підтримки.

Резервне копіювання відбувається частіше, що спричиняє підвищений попит на системи захисту даних, які намагаються впоратися зі збільшенням навантаження.

data 1

Пропускна здатність мережі

Пропускна здатність мережі постійно навантажена працівниками, які намагаються залишатися на зв’язку, щоб виконувати свою роботу онлайн. Як сказав один із працівників ІТ-операцій: “Це одна з найсерйозніших проблем, що сповільнює нас”.

IT-спеціалісти

ІТ-спеціалісти користуються ще більшим попитом у сферах, які зараз знаходяться у критичному стані. Як вже зазначалося, до них належать спеціалісти у галузі безпеки та захисту даних. Хмарна інфраструктура та управління мережею також потребують професіоналів своєї справи.

Плани з відновлення становища після карантину

Щоб ситуація не ускладнювалася, більшість робітників продовжують працювати вдома онлайн, якщо це дозволяє зробити їх спеціалізація. Особливо це стосується систем, які потрібно підтримувати віддалено. Також керівники ІТ компаній зрозуміли, що проект по відновленню систем має охоплювати не тільки сам план відновлення після надзвичайної ситуації, а необхідно також врахувати відсутність робочого персоналу.

Хмарне навантаження

Проекти із хмарного навантаження та управління віддаленими системами набирають обертів. Однак проблема полягає в тому, що хмарним провайдерам, можливо, доведеться контролювати розподіл ємкості через стрімкий попит. У зв’язку з даною ситуацією, деяким користувачам хмарних технологій починають відмовляти, оскільки не можуть задовольнити їхні запити.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Зверніть увагу, що розробники ПЗ для конференц-зв’язку Zoom випустили оновлення для iOS-версії свого додатка після того, як стало відомо, що він передає деякі дані користувачів у Facebook.

Нагадаємо, невідомі зловмисники зламали кілька десятків YouTube-каналів, перейменували їх з використанням різних брендів Microsoft і “запустили живу” трансляцію нібито від імені Білла Гейтса.

Також внаслідок перевантаження інформацією та ізоляцію через Covid-19, користування програмами обміну повідомленнями значно зросло. Жодна платформа не відчула це на собі так, як WhatsApp – використання збільшилось понад 40% у всьому світі.

Окрім цього, двох хакерів – 26-ти та 20-ти років – викрили у розповсюдженні шкідливого програмного забезпечення. За допомогою вірусу вони отримували логіни та паролі до різних систем інтернет-банкінгу, екаунтів соціальних мереж, електронних скриньок своїх жертв.

До речі, фахівці великих компаній повідомляють, що гостра респіраторна хвороба COVID-19 значно вплинула на кожну технологічну галузь.. На щастя, у світі є організації свідомих людей, які об’єдналися разом, щоб допомогти людству у боротьбі з епідемією.

Поділитися
Exit mobile version