Як перевірити швидкість з’єднання на Вашому комп’ютері? ІНСТРУКЦІЯ

5 хв. читання

Надійний ресурс з перевірки швидкості інтернет-з’єднання – запорука безпеки Ваших даних, адже сервер компанії-постачальника тесту дізнається Вашу IP-адресу, провайдера тощо. Є кілька способів перевірити швидкість Інтернету. Пропонуємо ознайомитися із найоптимальнішими, серед яких Ви зможете обрати той, що підходить для Вас.

“Для отримання кращого результату з перевірки швидкості Інтернету відключіть усі під’єднані до Вашого роутера пристрої,  які можуть проводити завантаження. Залиште лише комп’ютер, – радить Едуард Вінницький, ІТ-фахівець проєкту CyberCalm. – Це дасть можливість отримати більш точні вимірювання.”

Навіщо перевіряти швидкість Інтернету?

Знання швидкості Інтернет-з’єднань дозволяє:

  • підтвердити, що Ви отримуєте від Вашого інтернет-провайдера, те, за що заплатили;
  • скоректувати Ваші очікування порівняно з тим, які типи додатків можна запустити без проблем у Вашій мережі.

Як перевірити швидкість за допомогою сервісу Google?

Отже, перший спосіб – це провести вимірювання за допомогою сервісу від Google Project Stream. Цей сервіс Google створила для перевірки швидкості з’єднання у рамках проекту для геймерів Stadia.

google speed test 1

Для проведення цього тесту Google співпрацює з Measurement Lab (M-Lab). Ваша IP-адреса буде надана компанії та оброблена нею відповідно до політики конфіденційності. M-Lab проводить тест і публічно публікує всі результати тестування для сприяння дослідженню в Інтернеті. Опублікована інформація включає Вашу IP-адресу та результати тестування, але не включає жодної іншої інформації про Вас як користувача Інтернету, запевняє Google.

Альтернативний спосіб – сервіс Speedcheck

У якості альтернативного способу вимірювання швидкості з’єднання Ви можете скористатися сервісом Speedcheck, який допоможе Вам виміряти швидкість і якість підключення Вашого пристрою до Інтернету. Сервіс робить це за допомогою декількох послідовних тестів, які аналізують різні дані вашого з’єднання з Інтернетом, а саме: пінг (затримка), швидкість скачування і швидкість завантаження. Це допоможе вам зрозуміти кінцевий результат тесту швидкості.

Отже, для початку роботи натисніть кнопку “Start Test” та дочекайтесь результатів вимірювання.

Вимірювання завантаження виконується шляхом відкриття декількох з’єднань із сервером і одночасного початку завантаження великого файлу даних за всіма з’єднаннями. Цей підхід гарантує максимальну пропускну здатність Інтернет-з’єднання, і таким чином можна виміряти максимальну пропускну здатність даних.

Важливо! Speedcheck дає змогу виміряти затримку з’єднання, яку ще називають латентністю, також відомою як ping. Для точного зчитування послідовно проводяться багаторазові тести пінгу, кінцевий результат є середнім значенням усіх цих тестів.

Як дізнатися швидкість з’єднання за допомогою інструментів ОС Windows?

1. Переконайтеся, що Ваш комп’ютер підключений до роутера. Щоб перевірити швидкість Інтернету в налаштуваннях комп’ютера, потрібно підключити комп’ютер до маршрутизатора за допомогою кабелю.

2. Відкрийте меню “Пуск” нижньому лівому куті екрана.

3. Клацніть “Наcтройки” у нижньому лівому куті вікна “Пуск“.

4. У вікні “Настройки Windows” оберіть “Мережа та Інтернет” у верхньому рядку.

5. Клацніть вкладку “Ethernet” у лівій частині вікна. Це відкриє Ваші налаштування Ethernet.

6. Клацніть “Змінити настройки адаптера” у верхній правій частині вікна.

7. Двічі клацніть підключення Ethernet. Цей значок у формі монітора Ви побачите у верхній частині вікна “Мережні підключення“.

8. Перегляньте значення “Швидкість” внизу розділу “З’єднання” інформації у вікні Ethernet Status. Цифра тут (наприклад, “100 Мбіт/с”) відображає швидкість з’єднання між Вашим комп’ютером і маршрутизатором.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як не стати жертвою кіберзлочину, якщо працюєш вдома? ПОРАДИ

Що таке спуфінг і як запобігти атаці? ПОРАДИ

Чи варто користуватися WhatsApp? П’ять правил безпеки від найбільш розшукуваного хакера світу

Як перенести бесіди з WhatsApp у Telegram на Android? – ІНСТРУКЦІЯ

Як перенести історію чату з WhatsApp у Telegram для iPhone? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити на Android обліковий запис Google за замовчуванням? – ІНСТРУКЦІЯ

Як дізнатися, які дані Google знає про Вас і видалити їх? – ІНСТРУКЦІЯ

Діяльність одного з найбільших у світі фішингових сервісів для атак на фінансові установи різних країн припинили правоохоронці. Від фішингових атак цього сервісу, який створив та адміністрував 39-річний мешканець Тернопільщини, постраждали 11 країн світу.

Досліднику у галузі кібербезпеки вдалося зламати внутрішні системи понад 35 найбільших компаній, серед яких були Microsoft, Apple, PayPal, Shopify, Netflix, Yelp, Tesla та Uber. У цьому фахівцеві допомогла нова атака на ланцюжок поставок софту.

Для обходу захисних поштових шлюзів і фільтрів автори адресних фішингових листів використовують новаторський спосіб приховування шкідливого вмісту сторінки. Теги JavaScript, впроваджувані в HTML-код, шифруються з використанням азбуки Морзе.

Нове сімейство програм-вимагачів під назвою Vovalex поширюється через піратський софт, замаскований під популярні утиліти для Windows – наприклад, CCleaner. Одна цей шифрувальник має певну особливість, що відрізняє його від інших “шкідників” подібного класу.

Поділитися
Exit mobile version