Як підключити дві пари AirPods до iPhone? – ІНСТРУКЦІЯ

6 хв. читання

У новій iOS 13 компанія Apple врахувала побажання багатьох користувачів та ввела ряд покращень. Одне з них – можливість підключати відразу дві пари AirPods до одного iPhone або iPad.

Однак спрацьовує ця функція не завжди легко, як може здатися на перший погляд. Тому для багатьох користувачів виникають труднощі при підключенні двох пар AirPods, пише AppleInsider.

Наприклад, один користувач переглядає фільм на своєму iPad і для цього використовує одну пару AirPods. Інший користувач бажає приєднатися до перегляду, тому дістає свої навушники. Перший підключає їх до свого iPad, після чого в навушники другого користувача дублюється аудіопотік з iPad. При цьому обидва користувачі можуть незалежно один від одного регулювати гучність в своїх навушниках.

Зараз, коли всі знаходяться на самоізоляції, такий спосіб перегляду особливо актуальний.

Отже, щоб підключити дві пари AirPods, потрібно:

  1. Підключіть першу пару AirPods звичайним способом (можна просто вставити навушники у вуха, і вони автоматично підключаться).
  2. Виберіть AirPlay в “Пункті управління” на екрані блокування або в Apple Music.
  3. Натисніть кнопку “Поділитися аудіо”.
  4. Для підключення другої пари навушників AirPods піднесіть їх у відкритому футлярі до пристрою. Або iPhone чи iPad, до якого вони підключені.
  5. Коли на екрані відобразяться підключаються навушники, натисніть”Поділитися аудіо”.

Тепер ви можете разом дивитися фільм або слухати музику без будь-якої затримки.

Які пристрої підтримують дві пари AirPods?

На жаль, ця можливість доступна не для всіх навушників та iPhone. Власники AirPods всіх поколінь можуть не турбуватися – з ними точно не виникне проблем. Ймовірно, якісь інші моделі також будуть працювати, але, на жаль, поки що єдині, крім AirPods, навушники, які офіційно підтримує iOS, це Beats з чипом H1 (наприклад, PowerBeats Pro).

Щодо пристроїв, які підтримують технологію, то серед них трохи більше моделей:

  • iPhone 8 і новіше;
  • 10,5- і 11-дюймові iPad Pro і новіші;
  • iPad Pro 12,9-дюймовий (друге покоління і новіші);
  • iPad Air (3-є покоління);
  • iPad 5-го покоління і новіше;
  • iPod touch (7-е покоління);
  • iPad mini (5-е покоління).

Які навушники можна підключити з AirPods?

  • AirPods Pro;
  • AirPods (1-го покоління або пізніші моделі);
  • Solo Pro;
  • Powerbeats Pro;
  • Powerbeats3;
  • Beats Solo3 Wireless;
  • Beats Studio3 Wireless;
  • BeatsX.

airpods photo

Як управляти двома AirPods?

Найпростіше – за допомогою “Пункту управління” в iPhone або iPad. Там можна вибрати, на які AirPods виводити аудіопотік, а також гучність кожної пари навушників. Передбачена можливість транслювати звук на дві пари навушників одночасно або на кожну окремо.

В меню гучності “Пункту управління” за допомогою довгого натиснення можна активувати більш наочне налаштування рівня звуку. Перетягніть бігунок гучності окремих навушників або виберіть рівень гучності для обох навушників, перетягнувши бігунок гучності внизу екрану.

Рівень заряду всіх підключених AirPods Ви зможете переглянути за допомогою звичного віджета “Елементи живлення” за допомогою свайпу вправо.

Відтворенням звуку можна також керувати за допомогою елементів управління на навушниках. При зміні гучності за допомогою навушників звук буде змінюватися тільки в тих навушниках, на яких натискалися відповідні кнопки.

На перший погляд, нічого такого в цьому немає, але це для тих, хто не слухав музику удвох з одного плеєра і по одному навушнику. Насправді, можливість зменшити або додати собі звук може виявитися дуже зручним доповненням до описаної вище функції

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, Microsoft випустила позапланове оновлення для Windows 10 з метою виправити баг, що викликає проблеми з підключенням до інтернету через VPN. Однак, як виявилося, виправлення також викликає проблеми з підключенням до Інтернету, але тепер вже через Wi-Fi.

Також сьогодні більшість працівників компаній, учні, студенти та викладачі знаходяться на вимушеній самоізоляції через загрозу інфікування COVID-19. Саме тому популярними стали додатки, які дозволяють спілкуватися за допомогою відео в режимі реального часу.

Зверніть увагу, що під час пандемії коронавірусу кіберзлочинці активізували та оновили різноманітні схеми шахрайств. Найчастіше спекулюють на товарах індивідуального захисту, розповсюджують фейки, здійснють СМС-розсилку та телефонують, щоб виманити Ваші персональні дані та кошти.

Ймовірно, мало людей будуть заперечувати проти збору певних даних для відстеження інфікованих людей, якщо це допоможе зупинити поширення вірусу. Однак, крім очевидної користі від використання технологій, існують і ризики для цифрової конфіденційності громадян.

Усіх цікавить, чи можна опускати в воду смартфон без захисту від води. Насправді ж, навіть якщо телефон захищений від води, все одно не варто лізти з ним у воду.

Поділитися
Exit mobile version