Як синхронізувати Android-смартфони і комп’ютери Mac?

3 хв. читання
android mac

Зручність і передові можливості екосистеми Apple визнають не тільки фанати бренду, але і керівництво компаній-конкурентів. Вважають, що “яблучна техніка” відкриває значно більше можливостей при парній роботі iPhone і Mac. Але мало хто знає, що Android-смартфони працюють з комп’ютерами на macOS нітрохи не гірше.

Адже технологія Continuity, яка надає можливість використовувати деякі функції смартфона на комп’ютері, з недавніх пір розширила свій вплив на Android. Її активація здійснюється за допомогою утиліти KDE Connect, яка хоч і була розроблена без участі Apple, об’єднує Mac і Android в повноцінну екосистему, якої так не вистачало користувачам “зеленого робота”. Про це пише Androidinsider.

Що вміє KDE Connect:

  • Запускати команди на Mac зі смартфона;
  • Переглядати рівень заряду підключених пристроїв і аксесуарів;
  • Подавати звуковий сигнал для пошуку втраченого смартфона;
  • Працювати із загальним буфером обміну і ділитися файлами;
  • Керувати гучністю і відтворенням мультимедіа;
  • Переглядати повідомлення зі смартфона на Mac.

Як зв’язати Android і Mac?

  • Встановіть KDE Connect на свій Mac із macOS версії не нижче 10.14;
  • Розпакуйте образ і перенесіть ярлик утиліти в папку “Програми”;
  • Встановіть KDE Connect на свій Android-смартфон;
  • Запустіть утиліту і підключіть Android-смартфон до Mac через Bluetooth.

Після встановлення з’єднання в рядку стану на Mac з’явиться піктограма смартфона. Натискання на неї викличе контекстне меню, в якому є кілька базових параметрів від активації звукового сигналу для пошуку апарату до передачі файлів. Якщо необхідно, Ви можете перейти в розділ з налаштуваннями і конфігурувати роботу KDE Connect так, як потрібно саме Вам.

До речі, шпигунська програма під назвою Pegasus від ізраїльської компанії NSO Group тепер здатна витягувати дані користувачів із хмарних сховищ Apple, Google, Facebook, Amazon і Microsoft.

Також компанія Vivo впроваджує нову унікальну технологію для своїх смартфонів, що отримала назву “Dual Wi-Fi Acceleration”. Вона дозволяє підключатися до двох Wi-Fi одночасно для більш стабільного з’єднання.

Стало відомо, що Facebook вбудовує приховані коди в фотографії, завантажені користувачами на сайт. Компанія може відстежувати пов’язану з ними активність і використовувати ці дані для таргетованої реклами.

Окрім цього, дослідник із безпеки Лаксман Мутія (Laxman Muthiyah) повідомив про критичну уразливість в мобільному додатку Instagram. Експлуатація уразливості дозволяла скинути пароль для всіх облікових записів Instagram і отримати повний контроль над ними.

Зверніть увагу, співробітники Служби безпеки України спільно з партнерами із США припинили діяльність потужного хакерського угруповання. Відео замаскованого центру дивіться тут.

Google оголосила про триразове збільшення розміру максимальних сум, виплачуваних у рамках програми винагороди за знайдені уразливості в браузері Chrome і його компонентах.

Хакерське угрупування StrongPity використовує шкідливі версії WinRAR і Winbox з метою встановлення шпигунського ПЗ.

Поділитися
Exit mobile version