Як уникнути реклами в Instagram

4 хв. читання

Більшість соціальних мереж використовують рекламу, щоб заробити гроші, але найбільше це видно в Instagram. У стрічці та історіях є безліч реклами та рекламованого вмісту. Ми покажемо вам, як їх уникнути.

instagram photo 3 1

З роками Instagram переповнився багатьма матеріалами, на які ви не підписувалися, щоб переглядати. Ролики, рекламні публікації, пропонований вміст і багато реклами. Насправді перегляд лише облікових записів, на які ви підписалися, є складним завданням, але ви можете це зробити декількома способами.

Обійти рекламу в Instagram Stories

Історії в Instagram наповнені рекламою — ви можете бачити по одній між обліковими записами, — але є хитрий спосіб повністю її уникнути: переглядати Історії навпаки.

Зазвичай ви торкаєтеся першої історії та переглядаєте їх зліва направо. Це запланована поведінка. Однак якщо ви прокрутите сторінку до кінця та переберете їх справа наліво, ви взагалі не побачите жодної реклами.

Звісно, це робить перегляд Історій трохи більш громіздким, але це не так вже й погано. Ви можете використовувати ту саму техніку перегортання, але коли ви дійдете до кінця чиєїсь Історії, проведіть пальцем зліва направо, щоб перейти до попередньої людини (Історія зліва від тієї, яку ви щойно переглядали).

Дуже дивно, що це працює — і, можливо, це не працюватиме довго, — але за допомогою цього методу ви не побачите жодної реклами.

Читайте також: Алгоритми роботи Instagram: Чому ви бачите певний контент і як це змінити

Переглядайте в стрічці лише облікові записи, на які ви підписалися

Instagram наповнив стрічку набагато більше, ніж людей і облікові записи, які ви просили переглянути, але насправді є спосіб досить легко приховати все це — просто торкніться логотипу Instagram.

За замовчуванням стрічка Instagram використовує алгоритм, щоб вирішити, які пости вам показувати. Однак, якщо ви натиснете на логотип Instagram у верхньому лівому кутку програми для iPhone або Android, ви побачите дві інші опції стрічки: “Відстежуються” та “Вибране”.

У стрічці “Відстежуються” ви побачите лише ті акаунти, на які ви підписані, причому в хронологічному порядку. У стрічці “Вибране” ви побачите те саме, але тільки акаунти, які ви додали до вибраного.

На жаль, програма не запам’ятає ваш вибір під час наступного відкриття. Робити це доведеться щоразу. Ще один трюк для покращення стрічки — використовувати веб-програму замість рідних програм.

Сховати рекомендовані публікації в стрічці

Однією з важливих частин алгоритмічної стрічки є “Рекомендовані” пости, які, на думку Instagram, вам сподобаються. Якщо ви не хочете щоразу перемикатися на стрічку “Відстежуються”, ми можемо приховати рекомендовані пости – але є один нюанс. Ми можемо приховати їх лише на 30 днів, після чого вам потрібно буде зробити це знову.

Спочатку перейдіть на вкладку свого профілю в додатку Instagram для iPhone або Android і торкніться меню з гамбургером у верхньому правому куті. Виберіть “Налаштування і конфіденційність” у меню.

Тепер перейдіть до розділу “Рекомендований контент” і ввімкніть опцію “Приховати рекомендовані дописи в стрічці“.

Ви не побачите жодного рекомендованого допису протягом 30 днів! Коли ви помітите, що вони знову почали з’являтися, просто поверніться туди і зробіть це знову.

В ідеальному світі Instagram не потребував би реклами або вона не була б такою нав’язливою, але це не та реальність, в якій ми живемо – принаймні, не для більшості соціальних мереж. На щастя, за допомогою невеликого ноу-хау ви можете покращити свій досвід користування соціальними мережами.

За матеріалами: How to geek

Поділитися
Exit mobile version