Як встановити публічну бета-версію iOS 17

6 хв. читання

Спробувати цьогорічне оновлення iPhone достроково дуже просто.

Gadgetmatch Apple iOS 17 Public Beta

Пройшли ті часи, коли ви викручувалися, щоб спробувати останню версію iOS ще до її офіційного дебюту. Apple випустила публічну бета-версію iOS 17, і встановити цю версію на свій iPhone дуже просто. Якщо ви знаєте, на що йдете, ви можете дослідити основні функції за кілька місяців до виходу фінальної версії програми цієї осені. Ці інструкції також повинні працювати для бета-версії iPadOS 17.

Перш ніж почати: вимоги та ризики бета-версії iOS 17

iOS 17 / Apple

Для початку вам потрібно переконатися, що ваше обладнання підтримує iOS 17. Apple вимагає щонайменше iPhone 2018 року випуску або новіший, включаючи XR, XS та SE другого покоління. Примітно, що цей реліз припиняє підтримку iPhone 8 і X – якщо у вас є одна з цих старих моделей, вам просто доведеться купити новий телефон, щоб працювати на оновленій платформі.

Публічна бета-версія iPadOS 17, очевидно, має інші вимоги. Вам знадобиться принаймні iPad шостого покоління, iPad Air третього покоління, iPad mini п’ятого покоління, 10,5-дюймовий iPad Pro, будь-який 11-дюймовий iPad Pro або 12,9-дюймовий iPad Pro другого покоління.

Що б ви не встановлювали, пам’ятайте, що це код попередньої версії. Публічна бета-версія iOS 17 краще підходить для повсякденного використання, ніж попередні версії для розробників, але ви все одно можете зіткнутися з помилками, дивною поведінкою або проблемами сумісності додатків. Якщо на вашому телефоні є програми або дані, які ви просто не можете дозволити собі втратити, вам краще зачекати на фінальну версію програмного забезпечення. Якщо ви готові прийняти ризики, все одно дуже корисно створити резервну копію даних через iTunes або хмарний сервіс (наприклад, iCloud) на випадок, якщо вам знадобиться відновити телефон на якомусь етапі.

Як встановити публічну бета-версію iOS 17

iOS 17 / Apple

Переконайтеся, що ви оновилися до iOS 16.4 або новішої версії, оскільки вона знадобиться вам для проходження процесу встановлення публічної бета-версії. Ви можете оновитися через додаток “Параметри“, вибравши “Загальні“, а потім натиснувши “Оновлення програмного забезпечення“. На цьому екрані також буде вказано, яку версію ви використовуєте.

Коли все буде готово, вам потрібно буде зареєструватися в програмі бета-тестування програмного забезпечення Apple за допомогою веб-браузера Safari на вашому iPhone. Участь безкоштовна; вам потрібно буде увійти за допомогою основного ідентифікатора Apple ID, який ви використовуєте на своєму телефоні, і зареєструвати цей пристрій у програмі. Дотримуйтесь підказок і обов’язково прочитайте угоду, коли вона з’явиться.

Після цього встановити тестову версію iOS 17 майже так само просто, як і звичайні оновлення. Вам просто потрібно зайти в “Налаштування”, натиснути “Загальні”, натиснути “Оновлення програмного забезпечення”, а потім вибрати новий пункт “Бета-версії” в розділі “Автоматичні оновлення”. Переконайтеся, що Apple ID, який відображається внизу, є тим, який ви використовували для приєднання до бета-програми. На цьому екрані ви повинні побачити опцію встановлення “iOS 17 Public Beta“. Поверніться на один екран назад, і ви повинні отримати пропозицію завантажити та встановити бета-версію.

Як і будь-яке інше оновлення iOS, інсталяція може зайняти кілька хвилин і включатиме перезавантаження. Наприкінці встановлення бета-версії на домашньому екрані з’явиться додаток Feedback Assistant, який допоможе вам повідомляти про помилки.

Що ви отримаєте (і чого не отримаєте) в публічній бета-версії iOS 17

iOS 17 / Apple

Apple представила багато функцій iOS 17 під час виступу на WWDC 2023 у червні. Однак не всі ці елементи будуть доступні в публічній бета-версії.

Більшість удосконалень залишилися незмінними. Зокрема, перероблений інтерфейс телефону, який включає кастомні картки контактів і розшифровки голосової пошти в реальному часі. Оновлення програми “Повідомлення” включає новий інтерфейс зі стікерами, простіші відповіді, розшифровки аудіоповідомлень і реєстрацію на основі місцезнаходження. Ділитися контентом також стало простіше. Ви можете ділитися контентом, просто піднісши iPhone ближче один до одного, і тепер ви можете ділитися контактами. Клавіатура отримала покращену автокорекцію, передбачення та голосове диктування. Ви можете документувати свій настрій у додатку “Здоров’я”, а режим очікування перетворює ваш iPhone на спеціальний розумний дисплей.

Однак деякі функції будуть доступні лише після виходу iOS 17. Додаток Journal для ведення щоденника життя ще не вийшов у публічну бета-версію. Вам також доведеться почекати на передачу даних через Інтернет за допомогою AirDrop, а спільні плейлисти Apple Music ще не готові. Ми також очікуємо, що Apple зробить незначні зміни та доповнення інтерфейсу в наступних версіях, і не буде дивним, якщо одна або дві функції iOS 17 будуть анонсовані лише разом з майбутніми iPhone, які їх використовуватимуть.

Джерело: engadget

Поділитися
Exit mobile version