Як видалити Gmail та обліковий запис Google? ІНСТРУКЦІЯ

7 хв. читання

Обліковий запис Google дає вам доступ до всіх послуг Google, включаючи Gmail, YouTube, Drive, і багато іншого. Але що робити, якщо Вам набридло користуватися екаунтом Google і Ви хочете його видалити? Чи можете Ви видалити інформацію облікового запису Gmail? Так, Ви можете повністю видалити Gmail назавжди.

Перш ніж видалити екаунт, пам’ятайте, що Ви втратите багато даних. Це не означає, що Ви не повинні цього робити. Можливо, у вас є вторинний обліковий запис, яким Ви більше не користуєтесь, або маєте якусь іншу причину натиснути кнопку “Видалити”. Якщо Ви хочете назавжди видалити свій обліковий запис Google, ось як це зробити.

Якщо Ви видалите свій обліковий запис Google, Ви втратите доступ до багатьох даних, зокрема:

  • Усі служби Google, такі як Gmail, Диск, Календар тощо, а також будь-які дані, пов’язані з цими обліковими записами, наприклад електронні листи, фотографії та примітки.
  • Будь-які підписки або вміст, придбаний з YouTube, фільмів, книг чи музики Google Play.
  • Інформація, що зберігається за допомогою Chrome, включаючи доступ до будь-яких безкоштовних або платних додатків і розширень Chrome.
  • Якщо ви користуєтесь смартфоном Android, Ви також втратите доступ до будь-яких контактів, пов’язаних з цим обліковим записом, а також до будь-яких даних, резервних копій за допомогою служб резервного копіювання Android.
  • Врешті, Ви також назавжди втратите ім’я користувача. Після видалення облікового запису Ви не зможете зареєструватися за допомогою того ж імені користувача.

Про що слід подбати перед видаленням?

Якщо Ви деякий час користувались своїм обліковим записом Google, Ви, ймовірно, маєте важливі дані, які потребують збереження, наприклад електронні листи, нотатки, фотографії та іншу інформацію. Якщо їх не багато, Ви можете завантажити їх окремо, але Google надає простий спосіб резервного копіювання всіх Ваших даних. Для цього:

  • Відкрийте налаштування свого облікового запису Google, перейшовши на сторінку account.google.com .
  • Перейдіть до розділу “Дані й персоналізація”, скориставшись меню зліва або знайдіть у розділі “Конфіденційність та персоналізація” на головній домашній сторінці.

google1

  • Прокрутіть униз до розділу “Завантаження, видалення та планування”.

  • Оберіть “Завантажити свої дані”. Тут Ви знайдете повний перелік служб Google, пов’язаних із Вашим обліковим записом. Ви можете індивідуально вибрати інформацію для завантаження. Усе автоматично вибирається за замовчуванням.

  • Ви можете вибрати посилання для завантаження електронною поштою або зберегти його у хмарних службах, таких як Drive, OneDrive, Box або Dropbox. Ви також можете вибрати частоту експорту, тип файлу та максимальний розмір стислого архіву.

  • Залежно від того, скільки інформації архівується, весь процес може зайняти деякий час.

Також пам’ятайте, що у Вас може бути пов’язана адреса Gmail також з іншими службами, такими як банківські рахунки та інші веб-сайти, тому переконайтеся, що Ви стежите за цими обліковими записами та відповідно оновлюєте інформацію, перш ніж видаляти інформацію облікового запису Gmail.

Як видалити Gmail?

  • Перейдіть до розділу “Дані й персоналізація” і прокрутіть униз до “Завантаження, видалення та планування”.
  • Торкніться пункту “Видалити сервіс або обліковий запис”.
  • Натисніть “Видалити обліковий запис”, щоб завершити процес.

З’являться підтвердження, які Вам доведеться прийняти, перш ніж Ви зможете натиснути кнопку “Видалити обліковий запис”, щоб остаточно видалити екаунт Google.

Як видалити лише певні служби?

  • Перейдіть до розділу “Дані й персоналізація” та прокрутіть униз до “Завантаження, видалення та планування”.
  • Торкніться пункту “Видалити службу чи екаунт”.
  • Натисніть “Видалити сервіс”, щоб завершити процес.
  • Ви знайдете повний перелік служб Google, підключених до Вашого облікового запису. Ви можете видалити доступ до цих додатків та функцій окремо.

Як відновити нещодавно видалений обліковий запис?

  • Якщо ви видалили свій обліковий запис Google і відразу пошкодували про це, у Вас є короткий проміжок часу, протягом якого його можна відновити.
  • Перейдіть на сторінку Відновлення облікового запису.
  • Виберіть “У мене є інші проблеми з входом”.
  • Потім виконайте вказівки на сторінці, щоб побачити, чи можна відновити екаунт.

Майте на увазі, що це може бути неможливим. Крім того, якщо Ви видалили Gmail і додали ще одну електронну адресу, яка не є Google, щоб мати доступ до інших служб Google, відновлення Вашого імені користувача Gmail не буде можливим.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, нову уразливість, яка дозволяє зловмисникам отримати майже повний контроль над Wіndows або Linux системами, виявила компанія Eclypsium. За її словами, уразливими є мільярди пристроїв – від ноутбуків, настільних ПК, серверів і робочих станцій до банкоматів, верстатів з програмним управлінням, томографів та іншого обладнання спеціального призначення, яке використовується в промисловій, медичній, фінансовій та інших галузях.

Окрім цього, команда дослідників з Рурського університету в Бохумі (Німеччина) виявила нові методи атак на підписані PDF-файли. Так звана техніка Shadow Attack дозволяє хакеру приховувати і замінювати вміст в підписаному PDF-документі, не зачіпаючи цифровий підпис. Організації, урядові установи, підприємства та приватні особи часто підписують документи в форматі PDF для запобігання несанкціонованих змін. Якщо хтось вносить зміни в підписаний документ, підпис стає недійсним.

До речі, нову фішингову кампанію, націлена на користувачів WhatsApp, виявили фахівці з кібербезпеки. Цього разу зловмисники розсилають фішингові повідомлення, використовуючи бренд Nespresso. Жертву запрошують перейти за посиланням і відповісти на кілька запитань, щоб отримати в подарунок кавоварку.

Також співробітники компаній і організацій, які використовують програмне забезпечення Microsoft Office 365, стали жертвами фішинговою кампанії, в рамках якої зловмисники використовують повідомлення-приманки, замасковані під автоматичні повідомлення SharePoint, для крадіжки облікових даних.

Зауважте, що користувачі Microsoft Office 365 звинуватили компанію Microsoft в тому, що вона нібито ділиться бізнес-даними своїх клієнтів з розробниками додатків Facebook, партнерами та субпідрядниками, порушуючи політику конфіденційності.

Поділитися
Exit mobile version