Як за допомогою “Історії файлів” у Windows 10 створити надійні резервні копії?

4 хв. читання

Функція “Історія файлів” в Windows 10 дозволяє створювати резервні копії файлів і папок і зберігати їх у безпечні розташування. Резервні копії допоможуть відновити необхідні файли після їх випадкового видалення.

За замовчуванням “Історія файлів” у Windows 10 створює резервні копії вмісту наступних директорій: Документи, Музика, Зображення, Відео та Робочий стіл. Ви також можете додавати будь-які інші папки для резервного копіювання.

Ви можете налаштувати історію файлів на роботу з основним або зовнішнім жорстким диском. Для додаткової безпеки Microsoft рекомендує використовувати зовнішні накопичувачі, наприклад USB-пристрої флеш-пам’яті.

Існують також інші альтернативні варіанти. Наприклад, дані можна зберегти на мережевий диск.

Як налаштувати інструмент “Історія файлів” в Windows 10?

Щоб налаштувати історію файлів в новій версії Windows 10, виконайте наступні кроки:

1. Перейдіть в додаток “Налаштування” > “Оновлення та захист” > “Резервне копіювання”.
win1

2. Натисніть “+” для додавання диска.

3. Виберіть відповідний внутрішній або зовнішній диск.

Після цього історія файлів почне архівувати Ваші дані. Якщо Ви хочете відключити або включити резервне копіювання, встановіть перемикач “Автоматичне резервне копіювання файлів” в неактивний або активне положення відповідно.

Натисніть на посилання “Інші параметри” , щоб налаштувати додаткові опції резервного копіювання. Ви можете використовувати меню, що випадає, щоб налаштувати частоту створення резервних копій у вікні “Параметри резервного копіювання”.

Як додати свої папки в “Історію файлів”?

За замовчуванням функція “Історія файлів” налаштована на збереження даних з папки %UserProfile%, яка розміщується по шляху: C:\Користувачі\[Користувач]. Однак, Windows дозволяє додавати будь-які інші папки в завдання резервного копіювання.

Якщо Ви хочете додати папку або навіть диск для резервного копіювання, виконайте наступні кроки:

  1. Перейдіть в додаток “Налаштування” > “Оновлення та захист”> “Резервне копіювання” та виберіть посилання “Інші параметри“.
  2. Виберіть опцію “Додати папку” в розділі “Сворити резервні копії цих папок”.
  3. Відкриється вікно вибору папки, в якому Вам потрібно вказати цільову директорію.

Як додати свої папки в “Історію файлів”?

Якщо Ви хочете створити резервні копії даних на зовнішньому носії, то підключіть пристрій зберігання до комп’ютера і налаштуйте резервне копіювання із спливаючого повідомлення. Ви також можете перейти в додаток “Налаштування” і виконати кроки, зазначені вище.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ОЧИСТИТИ КЕШ ТА ФАЙЛИ COOKIES У БРАУЗЕРІ FIREFOX? – ІНСТРУКЦІЯ

ПОРАДИ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ СВОЇХ ДОДАТКІВ ДЛЯ IPHONE АБО IPAD

ЯК ЗАПОБІГТИ ДЕФРАГМЕНТАЦІЇ ТВЕРДОТІЛОГО НАКОПИЧУВАЧА SSD? ІНСТРУКЦІЯ

НАВІЩО ПОТРІБЕН МЕНЕДЖЕР ПАРОЛІВ ТА ЯК ПРАВИЛЬНО ЙОГО ОБРАТИ?

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE ЗБИРАТИ ВАШІ ДАНІ ТА НАЛАШТУВАТИ ЇХНЄ АВТОВИДАЛЕННЯ? ІНСТРУКЦІЯ

Ноутбук та рідина – це погана комбінація, але трапляються випадки, коли вони все ж таки “об’єднуються”. Про те, що робити, якщо це сталося, читайте у статті.

Також після тестування стало відомо, що надзвичайно популярний сьогодні додаток – TikTok, зберігає вміст буфера обміну кожні кілька натискань клавіш. Цей факт насторожив багатьох користувачів, але TikTok лише один із 53 додатків, які зберігають інформацію про користувачів таким чином.

Стало відомо, що мешканець Житомирщини підмінив міжнародного мобільного трафіку на понад півмільйона гривень. Крім цього, встановлено інші злочинні осередки які здійснюють підміну міжнародного трафіку в різних регіонах країни.

До речі, хакери використовували шкідливе програмне забезпечення, через яке викрадали реквізити банківських електронних рахунків громадян США, Європи, України та їхні персональні дані. Зокрема, через електронні платіжні сервіси, у тому числі заборонені в Україні російські, вони переводили викрадені гроші на власні рахунки у вітчизняних та банках РФ і привласнювали.

Хакери зараз користуються сервісом Google Analytics для крадіжки інформації про кредитні картки із заражених сайтів електронної комерції. Відповідно до звітів PerimeterX та Sansec, хакери зараз вводять шкідливий код, призначений для крадіжки даних на компрометованих веб-сайтах.

Поділитися
Exit mobile version