Як заборонити Google показувати вашу особисту інформацію в результатах пошуку

4 хв. читання
google adwords 3 e1521805410444
Simferopol Russia - June 22 2014: Google biggest Internet search engine. Google.com domain was registered September 15 1997

Ви можете видалити свій номер телефону, електронну пошту та інші особисті дані зі сторінок результатів пошуку Google.

Google домінує в глобальному пошуку, щохвилини надаючи результати для 3,8 мільйона пошукових запитів. Оскільки наші  приватні дані розкидані по всьому Інтернету, ймовірно, деяка особиста інформація неминуче опиниться в результатах пошуку Google.

У зв’язку з цим у Google є процес, який дозволяє особам  подавати запити на видалення певних результатів пошуку . У квітні компанія додала нові категорії інформації, які можуть бути видалені за запитом, включаючи номери телефонів та фізичні адреси.

«Доступність особистої контактної інформації в Інтернеті може зашкодити – її можна використовувати у тому числі для небажаного прямого контакту або навіть фізичної шкоди», –  написала керівник глобальної політики Google щодо пошуку Мішель Чанг у дописі в блозі від 27 квітня.

Отже, які типи особистої інформації Google видаляє з результатів пошуку, коли запитують, і як ви можете зробити такі запити самостійно.

Яку інформацію Google видалить із Пошуку?

За обмежених обставин Google схвалюватиме запити на видалення результатів пошуку, які розкривають особисті дані особи. До категорій вмісту належать:

  • Особиста контактна інформація, включаючи адресу електронної пошти, номер телефону та фізичну адресу.
  • Вміст, який може призвести до викрадення особистих даних, як-от номери кредитних карток і банківських рахунків або зображення вашого підпису.
  • Деталі, які становлять ризик злому, як-от ідентифікатори входу та паролі.
  • Результати пошуку з неприйнятними відвертими зображеннями або фейковою порнографією.
  • Медична документація та інша конфіденційна інформація.
  • Зображення неповнолітніх.
  • ” Нерелевантна порнографія “, пов’язана з вашим ім’ям.

Як змусити Google видалити щось із Пошуку?

Видалення пошукових посилань не відбувається автоматично. Загалом, ви повинні  подати запит  і включити URL-адреси сторінок, на яких розміщена ваша інформація, а також пошукові сторінки, які показують ці посилання.

Можливо, вам також знадобиться додати знімки екрана спірної інформації.

Потім Google розгляне ваш запит, враховуючи, чи обмежить видалення доступу до загальнодоступної інформації, чи вона є “широко корисною”, як-от статті новин.

“У таких випадках ми не будемо вилучати”, – сказала Чанг.

Ви отримаєте сповіщення про будь-які вжиті дії. Залежно від вмісту та контексту Google може видалити посилання з усіх результатів пошуку або лише з результатів, які містять ваше ім’я.

Більш детальну інформацію про процес можна знайти на сайті підтримки Google .

Чи очищення інформації з Пошуку – це те саме, що видалення її з Інтернету?

Ні. Навіть якщо Google погоджується видалити результати пошуку, що ведуть до вашої інформації, ця інформація все ще залишається в Інтернеті. Ви все ще можете знайти її безпосередньо на веб-сайті або через соціальні мережі, інші пошукові системи чи інші засоби. Це вплине лише на те, що доступно в Google. Google пропонує звернутися до веб-майстра, відповідального за сторінку, щоб попросити видалити вміст.

Що ще я можу зробити, щоб видалити особисту інформацію з Інтернету?

Пошук Google – це не єдине місце, де живуть ваші особисті дані. Google відстежує відео, які ви переглядаєте на YouTube, маршрути, які ви обираєте на Картах Google, і навіть пошук, який ви робите самостійно.

Для більшої конфіденційності дізнайтеся, які дані Google знає про Вас та як їх видалити , як заборонити Google відстежувати вас  і як автоматично видаляти дані історії додатків і веб-пошуку у Google .

Поділитися
Exit mobile version