Як зберегти історію переглядів сайтів на смартфоні у таємниці? – Інструкція для Chrome

4 хв. читання

Google Chrome був одним з перших браузерів, який підтримував вбудований режим приватного перегляду. Режим анонімного перегляду тепер доступний у Chrome на будь-якій платформі, включаючи Android. Як користуватися цією важливою функцією конфіденційності, читайте у статті.

Перш ніж ми почнемо, Ви повинні знати, що робить і що не робить режим анонімного перегляду. Його мета полягає в тому, щоб не дати Chrome зберігати Вашу історію перегляду, файли cookie, інформацію, яку Ви ввели у форми, та інші дані веб-сайту.

Що не робить режим анонімного перегляду? Він не зробить робить Вас абсолютно невидимими в Інтернеті. Веб-сайти та Ваш постачальник послуг Інтернету все ще можуть бачити Вашу активність. Крім того, завантажені файли та закладки все ще зберігаються. Якщо Ви хочете, щоб Ваша діяльність була абсолютно невидимою, Вам знадобиться VPN.

Як використовувати режим анонімного перегляду?

Використовувати режим анонімного перегляду на Android дуже просто.

1. Відкрийте браузер Chrome на телефоні або планшеті Android.

2. Далі торкніться трьох вертикальних крапок у верхньому правому куті.

3. Виберіть зі списку “Нова анонімна вкладка”.

1.chrome

4. Ви перейшли в режим анонімного перегляду Google Chrome. Останнє, що Ви можете зробити для додаткової конфіденційності, – увімкнути параметр “Блокувати сторонні файли cookie”.
Sorry, your browser doesn’t support embedded videos https://cdn.cybercalm.org/wp-content/uploads/2017/11/11130124/Screenrecorder-2020-11-11-12-18-44-661-convert-video-online.com_.mp4
5. Тепер у Вас буде вкладка анонімного перегляду поруч з іншими. Торкніться кнопки вкладки вгорі, щоб переглянути всі відкриті вкладки Chrome.

6. Вкладки розділені на дві групи вгорі. Піктограма капелюха та окулярів – це група “Інкогніто”.

Тепер Ви можете легко перейти в режим анонімного перегляду в Google Chrome на Android в будь-який час, коли захочете переглядати веб-сторінки з дещо більшою конфіденційністю.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

У Zoom нарешті доступне наскрізне шифрування: як увімкнути його на своєму пристрої?

Фішингові листи: розпізнаємо шахрайство на реальному прикладі

Як зупинити отримання SMS на свій смартфон із розсилкою від торгових мереж?

Як виміряти рівень кисню у крові за допомогою Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як увімкнути нову функцію відстеження миття рук на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, компанія Google випустила чергові патчі для Android, загалом усунувши понад 30 уразливостей. Найсерйознішою з нових проблем, згідно з бюлетенем, є можливість віддаленого виконання коду (RCE), виявлена в одному з компонентів системи Android.

Також мешканця  міста Хмельницький впіймали на розповсюдженні конфіденційної інформації користувачів мережі Інтернет, серед якої були логіни та паролі доступу до різних інтернет-ресурсів, електронних поштових скриньок, облікових записів соціальних мереж та електронних гаманців

До речі, у WhatsApp з’явилася довгоочікувана функція, що дозволяє автоматично видаляти повідомлення. Тепер користувачі можуть включити “Автовидалення” для особистих чатів, після чого відправлені повідомлення будуть зникати через сім днів. У групових бесідах тільки адміністратори можуть включити або відключити нововведення.

Зверніть увагу, що зловмисники зловживають функціоналом Google Диска і використовують його для розсилки нібито легітимних електронних листів і push-повідомлень від Google, які в разі відкриття можуть перенаправити людей на шкідливі web-сайти.

Окрім цього, нову вимагацьку кампанію, націлену на користувачів сервісу для відеоконференцій Zoom, виявили дослідники Bitdefender Antispam Lab. Мова йде про так зване “інтимне вимагання” (sextortion), яке припало до смаку зловмисникам останнім часом.

Поділитися
Exit mobile version