Як зробити Ваш Android-смартфон “легшим” на кілька гігабайт?

3 хв. читання

Попри те, що сучасні Android-смартфони місять від 128 Гб вбудованої пам’яті, витрачати її “на вітер” не варто. Тому, якщо Ви помітили, що вільного простору стає менше, настав час очистити пам’ять смартфона.

Вивантажуйте фото в хмару

Перше, що потрібно зробити, – вивантажити всі фотографії та відеозаписи в хмару. Для цього зовсім необов’язково купувати платний тариф в Dropbox або OneDrive, тому що можна скористатися сервісом “Google Фото”. Він дозволяє зберігати необмежену кількість знімків і відео у високій якості абсолютно безкоштовно – справжня знахідка для шанувальників мобільного фотографії. А щоб все нові фотографії вивантажувалися в хмару автоматично, вмикайте синхронізацію у “Налаштуваннях”.

2354

Видаліть кеш

Далі спробуйте очистити кеш. Ні, це не допоможе зробити Ваш смартфон швидшим, а ось звільнити пару сотень мегабайт – запросто. Справа в тому, що багато програм накопичують файли кешу, які з часом розростаються і займають багато місця. Ефективний спосіб видалити всі файли кешу – файловий менеджер Google Files. Просто запустіть процедуру сканування пристрою, а потім видаліть те, у чому більше немає потреби.

Видаліть непотрібні додатки

На Вашому смартфоні встановлені додатки, які Ви не відкривали вже кілька місяців і, найімовірніше, не відкриєте ще стільки ж? Якщо це дійсно так, то навіщо їм займати дорогоцінний простір в пам’яті Вашого апарату? Щоб зрозуміти, якими додатками Ви не користуєтеся, перейдіть в Google Play – “Мої додатки” – “Установлено” і перегляньте, як давно Ви запускали ту чи іншу програму.

Видаліть всі завантаження

Відкрита файлова система забезпечує користувачам Android зручну роботу з файлами. Завдяки їй можна завантажити з Інтернету все що завгодно, а потім знайти і застосувати так, як Вам потрібно. Однак найчастіше ми забуваємо видалити вже непотрібні завантаження, які теж займають вільний простір. Найчастіше це APK-файли додатків, але трапляються й інші. Щоб видалити весь треш, перейдіть в “Мої файли” – “Завантаження” і видаліть непотрібні елементи.

Зверніть увагу, Android-пристрої можуть постачатися із вбудованим шкідливим ПЗ і бекдорами через недостатній контроль виробників і постачальників.

Дослідники з безпеки з Pen Test Partners виявили численні уразливості в маршрутизаторах 4G від різних компаній, експлуатація яких дозволяє отримати доступ до конфіденційної інформації користувачів.

Facebook платила сотням сторонніх підрядників за розшифровку аудіозаписів користувачів своїх сервісів. Про це повідомили виданню Bloomberg співробітники, які побажали зберегти анонімність.

До речі, дослідники з компанії Palo Alto Networks виявили 34 мільйони уразливостей в великих хмарних сервісах. За словами фахівців, проблеми з’явилися не з вини провайдерів, а через додатки, які розгортають клієнти в хмарі.

Нагадаємо, з мобільними додатками для Android можна буде працювати за комп’ютером із Windows або macOS. Так, під час заходу Samsung Unpacked 2019 корейський гігант представив додаток Samsung DeX for PC.

Також компанія Microsoft заблокувала установку оновлень для Windows 7 і Windows Server 2008 R2, підписаних за допомогою сертифіката SHA-2, на пристроях із встановленими антивірусними продуктами Symantec або Norton.

Поділитися
Exit mobile version