Як звільнити місце на комп’ютері після оновлення Windows 10?

2 хв. читання
microsoft edge 1

Після встановлення великого травневого оновлення Windows 10 May Update (1903) користувачі “десятки” виявили неприємну ситуацію – Windows 10 помітно зросла в обсязі. Це пов’язано з величезною кількістю зайвих файлів, які залишаються після інсталяції, а також резервна копія попередньої версії на випадок, якщо буде потрібно повернутися назад через виниклі проблеми, пише Сегодня.ua.

Частина з цих файлів буде видалена автоматично через деякий час, але більша частина залишиться і буде займати місце. У Windows 10 для цього передбачений інструмент, який дозволяє моментально видалити дані.

Пропонуємо інструкцію з очищення пам’яті після травневого оновлення Windows 10:

  1. Запустіть утиліту “Очищення диска” з властивості жорсткого диска С:.
  2. Зачекайте, поки утиліта перевірить зайві файли на накопичувачі.
  3. Натисніть “Очистити системні файли” у вікні і підтвердіть цю дію на екрані захисту, якщо буде потрібно.
  4. Утиліта ще раз пошукає зайві дані, і на цей раз їх буде значно більше
  5. Поставте галочки навпроти даних з найбільшим обсягом і натисніть ОК.
  6. Через кілька хвилин на вашому комп’ютері звільниться кілька гігабайт або навіть десятків гігабайт.

Нагадаємо, Microsoft попередила своїх користувачів про те, що травневі оновлення після встановлення на системі викликають проблеми із запуском Internet Explorer у разі відсутності оператора пошукової системи за замовчуванням або його неправильному встановленню.

Також дослідник безпеки створив модуль для фреймворка Metasploit, що експлуатує на Windows XP, 7 і Server 2008 уразливість BlueKeep, яка дозволяє викликати хвилю масових заражень шкідливим ПЗ на зразок атак WannaCry.

Окрім цього, компанія Google випустила червневі оновлення безпеки для Android, що виправляють 22 уразливості. Оновлення складаються з двох рівнів та виправляє уразливості в Android System і Framework, компонентах ядра Linux, компонентах Qualcomm (в тому числі з закритим вихідним кодом) і фреймворку Media.

Поділитися
Exit mobile version