Які додатки на Аndroid передають дані Facebook без згоди користувача?

1 хв. читання
android apps and fb

Як стало відомо з дослідження організації із захисту конфіденційності Privacy International, 20 з 34 найпопулярніших додатків на пристроях Android передають приватну інформацію про користувачів компанії Facebook.

У списку таких додатків сервіси з пошуку квитків, фітнес-програми та інші: Kayak, MyFitnessPal, Skyscanner, TripAdvisor, повідомляє Engadget.

Найчастіше додатки передають інформацію, як тільки користувач їх запускає. Це аналітичні дані, унікальний ідентифікатор Android та інше. Додатки з пошуку квитків, наприклад, відсилають відомості про рейс, дату поїздки тощо.

Інформація, якою користується Facebook та інші компанії кремнієвої долини не персоніфіковані, але потім їх можна використовувати для ідентифікації користувача за допомогою інших засобів. Розробники Skyscanner запевняють, що вони не знали про таку можливість в середовищі розробки.

У Facebook запевняють, що змінять підхід до збору інформації і прислухатимуться до інтересів користувачів, але поки навколо компанії розпалюються тільки нові скандали.

Фахівці наголошують, що проблема Facebook – непрозорий контроль даних понад 2,2 млрд користувачів у всьому світі абсолютно непрозорий. Результатом численних скандалів із витоком даних стало падіння 25% вартості компанії у 2018 році.

Поділитися
Exit mobile version