Які переваги має поєднання кнопок живлення і сканера відбитків?

3 хв. читання

Біометрична автентифікація на пристроях – це швидкий, зручний та значною мірою безпечний спосіб входу в наші гаджети. І хоча датчики відбитків пальців ще не настільки прогресивні, як камери, що сканують обличчя (як-от камери Windows Hello або Face ID iPhone), все ж таки вони дуже зручні – зокрема, кнопки зчитування відбитків пальців на ноутбуках, які поєднують ідеї апаратного завантаження та програмного входу в систему.

Найбільш яскравий приклад такого рішення  – сенсор Touch ID від Apple в останніх MacBook Pro та MacBook Air. Це особливо гарний приклад концепції, яка частково підкріплюється розумним інтерактивним програмним забезпеченням на сенсорній панелі.

Але це зовсім не є унікальною особливістю від Apple. Huawei, Dell та багато інших виробників  комп’ютерів на Windows також зробили свої комбінації зчитування відбитків пальців/кнопки живлення, пише The Verge.

Деякі ноутбуки досі мають багатоступеневе завантаження навіть із датчиком, коли відбиток пальця не читатиметься одразу під час ввімкнення, і Вам доведеться знову піднімати та натискати. Ранні зчитувачі відбитків пальців на ноутбуках були окремими від кнопки живлення, що перетворювало процес увімкнення на двоступеневий – спочатку увімкніть ноутбук, а потім підтвердіть автентифікацію, плюс безпека цих датчиків була сумнівною.

Комбінація відбитків пальців/кнопки живлення дозволяє зробити увімкнення ноутбука  більш ефективним і елегантним процесом. Це найкращий вид апаратного дизайну: доданий датчик ідеально відповідає своїм задачам –  а саме покращенню функціональності кнопки.

macbook Pro concept 4

До речі, команда дослідників із безпеки виявила критичні уразливості в стандарті мобільного зв’язку п’ятого покоління (5G), експлуатація яких дозволила здійснити кілька атак, таких як відстеження розташування, передача помилкових аварійних оповіщень і повне відключення 5G-з’єднання телефону від мережі.

Зверніть увагу, що в Huawei вирішили прискорити темпи розробки HarmonyOS, версія для смартфонів офіційно запуститься протягом найближчих 6-9 місяців.

Також Міністерство оборони США звинуватило кіберзлочинців, які працюють на уряд Північної Кореї, в кібератаках на фінансовий сектор, в тому числі на мережу SWIFT, з метою збагачення.

Стало відомо, що дохід від кіберзлочинності оцінюється в $ 1,5 трлн, в той час як загальний обсяг ринку кібербезпеки в 2019 році склав $ 136 млрд.

Дослідники безпеки виявили уразливості в декількох популярних Android-телефонах. За словами експертів, проблема зачіпає як мінімум 10 популярних Android-пристроїв, в тому числі Google Pixel 2, Huawei Nexus 6P і Samsung Galaxy S8 Plus.

Поділитися
Exit mobile version