ЄС планує ввести цифровий гаманець для платежів, паролів та документів

3 хв. читання
apple pay iphone

Європейський Союз (ЄС) готується представити цифровий гаманець, який дозволить громадянам зберігати деталі платежів і паролі.

Додаток також дозволить учасникам у всіх 27 країнах зберігати офіційні документи, такі як водійські права, та отримувати доступ до різних приватних та державних служб за допомогою єдиного онлайн-посвідчення особи, пише Engadget.

До цього часу окремі держави ЄС видавали власні цифрові посвідчення особи, але не всі вони сумісні, і кількість країн, які користувалися даною послугою порівняно низька – лише 19.

У зв’язку з пандемією, яка змушує багатьох людей все частіше користуватися Інтернетом, ЄС планує просувати ідею електронних документів для легшого доступу до державних та приватних послуг.

Повідомляється, що користувачі зможуть відкрити програму за допомогою сканування відбитків пальців або сканування сітківки, хоча остаточні деталі ще не відомі.

Цифровий гаманець не буде обов’язковим, але він нібито запропонує громадянам кращу цифрову безпеку та гнучкість. Для захисту конфіденційності ЄС буде забороняти компаніям використовувати будь-які дані, отримані з ідентифікаторів, для маркетингової та іншої комерційної діяльності.

Наприклад, Ви могли б використовувати свій цифровий гаманець для віддаленої оренди автомобіля за допомогою програм, які можуть підтвердити Вашу особу та видати електронний ключ. Згідно джерел FT, процес буде простим, безпечним і захистить людей в Інтернеті. ЄС планує впровадити нову систему приблизно за рік.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як завантажити дані Google Maps? ІНСТРУКЦІЯ

Психічне здоров’я у дітей від соцмереж і смартфонів не страждає – ДОСЛІДЖЕННЯ

Як створити надійний пароль? ПОРАДИ

Як вберегти свої банківські рахунки від кіберзлочинців? ПОРАДИ

Що таке FLoC Google і як він буде відстежувати Вас в Інтернеті?

До речі, пандемія спричинила нову хвилю цифрової трансформації у всьому світі. І державні установи не залишилися осторонь цього процесу. Завдяки розширенню цифрової інфраструктури, зокрема створенню нових додатків та сервісів, віддалених робочих місць та переходу в хмарне середовище, кількість потенційних векторів атак збільшилася.

Також повністю модульний ноутбук з ОС Windows від Framework тепер готовий до попереднього замовлення за базовою ціною у $999. Клієнти можуть розміщувати замовлення на веб-сайті Framework. 13,5-дюймовий ноутбук складається повністю з модульних деталей, включаючи материнську плату, яку ви можете легко поміняти та замінити.

Кілька редакцій Windows 10 версій 1803, 1809 та 1909 досягли кінця обслуговування (EOS), починаючи з травня , про що Microsoft нагадала нещодавно. Пристрої з випусками Windows 10, які досягли EoS, більше не отримуватимуть технічну підтримку, а також щомісячні виправлення помилок та безпеки, щоб захистити їх від останніх виявлених загроз безпеки.

Окрім цього, після вступу в силу нової політики Google в описі додатків з’явиться додатковий розділ з інформацією про те, до яких даними має доступ продукт. У розробників буде можливість розповісти користувачам про те, для чого додаткам потрібен доступ до тих або інших даних і як їх обробка впливає на загальну функціональність.

Поділитися
Exit mobile version