З’явилася “розумна” бритва, яка в змозі збирати про Вас дані

4 хв. читання
BIC

Багато компаній збирають інформацію про Вашу поведінку, але поки лише одна робить це за допомогою бритви. Нова програма дослідження споживачів Bic – “Next Bic Thing” надасть Вам для тестування нову бритву, якщо Ви дозволите компанії стежити за тим, як Ви голитеся. Про новий продукт BIC  та нову ініціативу фірми пише PC Magazine.

На CES 2020 фірма презентувала Bug ArtBic – прототип “розумної” бритви. Компанія надасть ці бритви (які є ручними станками, а не електробритвами) кожному, хто зареєструється на веб-сайті Next Bic Thing і стане членом “Bic R&D “Squad”. Як тільки користувачі почнуть голитися за допомогою цих нових бритв, Bic почне збирати дані про те, як саме вони голяться.

Бритва відстежує кілька наборів даних для кожного гоління – наприклад, скільки разів Ви проводите лезами по кожній частині обличчя та скільки води використовуєте для промивання бритви. Бритва підраховує всі рухи на ділянках щік, вусів, підборіддя та шиї, вимірюючи те, як Ви доглядаєте за обличчям, і дає компанії багато інформації для роботи. Бритва, здається, не відстежує гоління інших частин тіла, але Ви можете перевірити це, використовуючи підключений додаток для смартфонів, щоб побачити ті самі дані, які бачить Bic.

Next Bic Thing – це чотирьохступінчаста програма дослідження та розвитку ринку для Bic, яку компанія окреслює на своєму сайті. По-перше, програма будує спільноту Bic R&D Squad. По-друге, це дозволяє Bic збирати свіжі дані, огляди та відгуки про бритву. По-третє, це дозволяє Bic аналізувати поведінку споживачів. І, нарешті, Bic використовує всі ці дослідження для розробки нових продуктів, “ідеально адаптованих до Ваших потреб та бажань”.

Бритва з штучним інтелектом була розроблена Bic та Invoxia, виробником GPS-трекерів. Отже, якщо Ти зареєструєтесь на сайті Bic, ви отримаєте бритву, що обладнана GPS, призначену для того, щоб дивитися, як Ви голитеся.

Найдивніше у Next Bic Thing – це те, наскільки це жахливо виглядає як програма дослідження ринку з точки зору втручання в особисте життя. Так, це дозволяє Bic відслідковувати, як ви голитесь. Але це повністю контрольоване – Bic є прозорим щодо даних, які збирає, і пояснює, чому їх збирає, і Ви можете самі переглядати зібрані дані.

До речі, швидкий розвиток технологій сприяв тому, що тепер смартфони мають функціонал персонального комп’ютера. З їх допомогою можна спілкуватися в соцмережах, перевіряти пошту, здійснювати Інтернет-замовлення та розраховуватися онлайн. Водночас розширення функціональних можливостей призвело до зростання кількость випадків інфікування мобільних пристроїв шкідливими програмами. У цій статті Ви знайдете основні поради для захисту смартфона та конфіденційних даних на ньому.

Звернуть увагу, що дуже багато технологій, які розвиває Apple, насправді спочатку належали не їй, а якомусь дрібному стартапу. Вони просто вчасно знаходили потрібну ідею і поглинали компанію з перспективними напрацюваннями, які часто ставали новим трендом для галузі. Так було з Siri, Face ID, Animoji і багато чим ще. Але у функції ЕКГ в Apple Watch не менш цікава історія.

Читайте також: Злочинну групу, яка скуповувала клієнтські бази даних та у подальшому використовувала їх для виманювання коштів громадян методами психологіного впливу, викрила кіберполіція України.

Цікаво знати, що коли компанія-розробник програмного забезпечення Greenspector провела безліч тестів, включаючи тестування споживання мобільних даних, то перше місце дісталося не Google Chrome.

Твіттер забороняє файли анімованих зображень PNG (APNG) на своїй платформі після нападу на  Twitter-екаунт Фонду Епілепсії, коли  масово надсилалися  анімовані зображення, які потенційно можуть спричинити напади епілепсії у світлочутливих людей.

20 тисяч серверів зламали кіберзлочинці шляхом цілеспрямованих атак на приватні оргнаізації та конкретних осіб. До складу злочинного угруповання входили троє українців та один іноземець. Усі вони були відомими учасниками хакерських форумів та здійснювали замовлення щодо взламу віддалених серверів, розташованих на території України, Європи та США.

Поділитися
Exit mobile version