З’явилися оновлення для уразливостей в процесорах Intel

2 хв. читання

Компанія Microsoft випустила оновлення Intel Microcode для Windows 10 1909, 1903 і більш ранніх версій ОС, що містять програмні виправлення для апаратних уразливостей в процесорах Intel.

Оновлення Intel Microcode – опціональні оновлення, що усувають можливість експлуатації апаратних проблем і багів за допомогою програмного патча.

Представлені оновлення призначені для наступних моделей процесорів: Denverton, Sandy Bridge, Sandy Bridge E, EP, Valley View, Whiskey Lake U.

Оновлення Intel Microcode не поширюються через Центр оновлень Windows і повинні бути встановлені вручну.

Посилання на них:

Користувачам рекомендується встановити апдейти якомога швидше.

Раніше Intel повідомила, що готує до виходу патчі, що усувають уразливості CVE-2020-0548 і CVE-2020-0549 в процесорах її виробництва. Уразливість CVE-2020-0549 є найбільш небезпечною, оскільки надає можливість провести спекулятивну атаку CacheOut (або L1D Eviction Sampling), яка може привести до витоку даних з процесорів Intel, віртуальних машин і анклавів SGX. Список уразливих моделей доступний тут.

Microsoft 1

До речі, шкідник-вимагач FTCODE знову проявив активність, але тепер він ще й має нові можливості крадіжки інформації, орієнтовані на браузери та сервіси електронної пошти.

Зверніть увагу, дослідники Google виявили у браузері Apple Safari численні уразливості, що дозволяли стежити за активністю користувачів в Інтернеті.

Цікаво, що поки не вийшло офіційне виправлення від Microsoft, на платформі 0patch став доступний тимчасовий мікропатч для уразливості, яку активно зараз експлуатують, – CVE-2020-0674 з віддаленого виконання коду в браузері Internet Explorer 11.

Також Apple передумала давати користувачам iPhone можливість шифрувати дані, які зберігаються в iCloud.

Окрім цього, фахівці представили зразок здирницького програмного забезпечення, яке шифрує файли за допомогою компонента Windows.

Мобільний телефон генерального директора Amazon Джеффа Безоса зламали за допомогою шкідливого відео, відправленого через повідомлення в месенджері WhatsApp.

Поділитися
Exit mobile version