Отруйну речовину намагався продати мешканець Миколаївщини через DarkNet

2 хв. читання
pirate sites 2

Вісім кілограмів ртуті намагався продати через DarkNet 50-річний мешканець Миколаївщини. Зловмисника затримали у Києві 31 січня ц.р. під час спроби передачі товару замовнику.

Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

Працівники кіберполіції встановили, що вартість кілограму отруйної речовини, яку збергіав зловмисник, на чорному ринку оцінюється у дві тисячі доларів США.

У разі додавання хімічних реагентів можливо збільшити густину ртуті, тож її вартість може оцінюватися у сотні тисяч доларів США, кажуть у Департаменті кіберполіції. Речовина може використовуватися для виготовлення наркотиків, а також бойових ракет.

Слідчі кваліфікували справу за ч. 4 ст. 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) КК України. Наразі отруйну речовину вилучено та направлено на експертизу.

Зловмисника було затримано в Києві в порядку ст.208 КПК України під час спроби продажу отруйної речовини. В його помешканні на Миколаївщині поліція наразі проводить обшуки. Затриманому загрожує до десяти років ув’язнення.

До речі, шкідник-вимагач FTCODE знову проявив активність, але тепер він ще й має нові можливості крадіжки інформації, орієнтовані на браузери та сервіси електронної пошти.

Зверніть увагу, дослідники Google виявили у браузері Apple Safari численні уразливості, що дозволяли стежити за активністю користувачів в Інтернеті.

Цікаво, що поки не вийшло офіційне виправлення від Microsoft, на платформі 0patch став доступний тимчасовий мікропатч для уразливості, яку активно зараз експлуатують, – CVE-2020-0674 з віддаленого виконання коду в браузері Internet Explorer 11.

Також Apple передумала давати користувачам iPhone можливість шифрувати дані, які зберігаються в iCloud.

Окрім цього, фахівці представили зразок здирницького програмного забезпечення, яке шифрує файли за допомогою компонента Windows.

Мобільний телефон генерального директора Amazon Джеффа Безоса зламали за допомогою шкідливого відео, відправленого через повідомлення в месенджері WhatsApp.

Поділитися
Exit mobile version