З’явився безкоштовний додаток для прискорення Інтернету на iOS

3 хв. читання

Існує не так багато способів збільшити швидкість завантаження веб-сторінок. Більшість з них зводяться до рекомендацій встановити браузери з турбо-режимами або активацією функцій низького споживання каналу, які найчастіше завантажують тільки текстову інформацію, ігноруючи мультимедійні дані. Але компанія Cloudlare вирішила представити ультимативне рішення для тих, кому дорога не тільки швидкість, але і безпеку свого з’єднання, пише AppleInsider.

Йдеться про власний VPN-сервіс Cloudflare під назвою Warp. З цього тижня він буде вбудований в фірмовий DNS-додаток компанії 1.1.1.1. На відміну від більшості конкуруючих служб, для встановлення інтернет-з’єднання Warp використовує протокол UDP, який краще оптимізований для використання на мобільних пристроях, ніж TCP/TLS, а також більш енергоефективний. Таким чином, Warp може не тільки убезпечити Ваше з’єднання, але і прискорити його при мінімальних енерговитратах.

Безкоштовний VPN для iOS

За словами представників Cloudflare, Warp буде абсолютно безкоштовним для всіх користувачів, незважаючи на привілеї, які забезпечить його використання. Однак розробник обіцяє не збирати конфіденційні дані і тим більше не продавати їх рекламодавцям. Головне призначення Warp – забезпечення можливості швидкої і безпечної взаємодії з мережею. Монетизація ж буде проводитися за рахунок корпоративних користувачів, а також тих, кому хочеться ще більше високих швидкостей. Для них незабаром з’явиться платний тариф Warp+.

На даний момент Cloudlfare розгортає Warp поступово. Тому, навіть якщо Ви завантажите додаток на свій пристрій, немає ніяких гарантій, що ви негайно отримаєте швидке і захищене по VPN з’єднання. За словами розробників, доступ до сервісу буде відкриватися хвилеподібно, а щоб ваше бажання отримати його врахували якомога швидше, необхідно залишити відповідну заявку на головній сторінці програми 1.1.1.1. Як тільки вона буде оброблена, ви зможете почати користуватися Warp.

warp

Назва: 1.1.1.1: Faster Internet
Видавець/розробник: Cloudflare
Ціна: Безкоштовно
Вбудовані покупки: Ні
Сумісність: Універсальний додаток
Посилання: Встановити

Зверніть увагу: з’явилася інформація про нову фішингову кампанію, націлену на користувачів iOS-пристроїв. Про це попередив дослідник з безпеки Антуан Весан Жебар (Antoine Vincent Jebara). За словами дослідника, нова кампанія націлена на власників iOS-пристроїв, але з легкістю може бути адаптована під Android.

Нагадаємо, практика реєстрації через Facebook або інші соцмережі використовується багатьма сайтами для спрощення реєстрації в сторонньому сервісі. Шкідливі блоги і online-сервіси після вибору опції “Вхід через Facebook” пропонують користувачам досить реалістичну фальшиву форму авторизації Facebook, що збирає введені логін і пароль (так само, як і будь-який інший фішинговий сайт).

Також популярні Android-додатки відправляють персональні дані користувачів безпосередньо Facebookвідразу ж після авторизації. Передача даних здійснюється навіть у випадку, якщо користувач не авторизований у додатку Facebook на пристрої або зовсім не має активного облікового запису в соцмережі.

Поділитися
Exit mobile version