Google оновила безпеку Android, однак не для всіх смартфонів

2 хв. читання
google pixel smart

Google випустила для ОС Android квітневий патч безпеки, який виправляє уразливості та системні баги, що порушують захист даних користувачів. Про це повідомляє AndroidInsider.

Оновлення виправляє 11 прогалин, серед яких також критичні, що давали можливість зловмисникам виконувати на пристроях своїх жертв довільний код.

Щомісячне виправлення уразливостей у Android призвело до помітного зменшення кількості атак, які використовують ті чи інші лазівки у безпеці.

Щоправда, встановити оновлення на даний момент можуть тільки власники таких пристроїв:

  • Google Pixel/Pixel XL
  • Google Pixel 2/Pixel 2 XL
  • Google Pixel 3/Рixel 3 XL
  • Essential Phone
  • Galaxy S10/S10+/S10e

Практика показує, що багато виробників нехтують адаптацією оновлень безпеки для своїх пристроїв. Якщо флагманські смартфони, як правило, не відчувають перебоїв з виходом апдейтів, то пристрої простіших конфігурацій або не отримують їх зовсім, або отримують так звані “порожні патці”. Останні просто змінюють номер збірки ОС на новий, але при цьому не містять будь-яких змін, заявлених розробником.

До речі, компанія Google ухвалила рішення поширити дію програми попереднього тестування Android Q на нові пристрої. Цю інформацію журналістам підтвердив представник Google Ільян Малчев.

Нагадаємо, популярні Android-додатки відправляють персональні дані користувачів безпосередньо Facebook відразу ж після авторизації.

Також на базі платформи Android Messages запустять спеціальний месенджер, який працюватиме на мобільних пристроях під управлінням однойменної операційної системи.

Поділитися
Exit mobile version