Новий месенджер на Android працюватиме без підключення до Інтернету

2 хв. читання
whatsapp android

На базі платформи Android Messages запустять спеціальний месенджер, який працюватиме на мобільних пристроях під управлінням однойменної операційної системи. Про це повідомляє AKKet.com.

Щоб почати використовувати такий сервіс для спілкування, буде досить просто встановити SIM-карту в смартфон, після чого можна буде обмінюватися повідомленнями і файлами, до того ж абсолютно безкоштовно. Наголошується, що обмін повідомленнями стане можливим і без підключення до Інтернету.

Спеціально для сервісу Android Messages компанія Google багато років створювала технологію RCS. Нова розробка відрізняється від старої тим, що з її допомогою можна відправляти тексти будь-якого обсягу, а також передавати файли на високій швидкості.

Використовувати таку технологію зможуть клієнти таких мобільних операторів, які її впровадять. За рахунок цього користувачі зможуть використовувати месенджер навіть за відключеного мобільного Інтернету.

За допомогою Android Messages буде можливо відправляти повідомлення і файли, а також здійснювати голосові дзвінки та відеодзвінки. У майбутньому Google обіцяє додати підтримку групових розмов.

За замовчуванням дане програмне забезпечення будуть встановлювати на смартфони LG, Motorola, Sony, HTC, ZTE, Micromax, HMD Global (Nokia), Archos, BQ, Cherry Mobile, Condor, Fly, General Mobile, Lanix, LeEco, Lava, Kyocera, MyPhone, QMobile, Symphony і Wiko. Власники інших смартфонів зможуть встановити його з магазину Google Play. Запуск сервісу анонсують на першу половину 2019 року.

Оскільки на Android немає жодного стандартного додатка для обміну повідомленнями, користувачі змушені використовувати для цього кілька додатків одночасно. Про переваги і недоліки кожного з них – у статті.

Для того, аби з Вашим пристроєм під управлінням ОС Android не сталося неприємного курйозу через виникнення банера на весь екран або просто реклами в браузері, пропонуємо топ кращих блокувальників реклами на Android.

До речі, у новій версії Android Q, яку Google представить цього року, не буде кнопки “Назад” і “Меню”. Залишиться тільки кнопка “Додому”, як у iPhone.

 

Поділитися
Exit mobile version