В Android-смартфонах зникнуть кнопки “Назад” і “Меню”

1 хв. читання
android smartphoe

У новій версії Android Q, яку Google представить цього року, не буде кнопки “Назад” і “Меню”. Залишиться тільки кнопка “Додому”, як у iPhone, пише XDA Developers.

Замість скасованих кнопок Google запровадить в Android спеціальні жести. Так, свайп вліво за смугою навігації в нижній частині екрана використовується для повернення назад, а вправо – покаже історію запущених додатків. Окрім цього, при затиску правої частини екрана, з’явиться смужка горизонтальної прокрутки, яка буде швидше перегортати історію відкритих додатків.

Google делікатно намагалася впровадити ці жести ще в Android Pie. Як відомо, минулого року компанія прибрала з Android окрему кнопку запуску екрану з вибором запущених додатків, але залишила кнопку повернення, щоб не занадто різко вносити зміни в навігацію.

Cybercalm писав, що Google розіслала розробникам додатків повідомлення з попередженням про зміни в роботі фірмового магазину Google Play Маркет. Як стало відомо, Android-пристрої позбудуться залежності від американської корпорації.

Також Google створює нову ОС, яка зможе замінити “зеленого робота”.

Поділитися
Exit mobile version