Android-пристрої стануть незалежними від Google

2 хв. читання
google android 3

Google розіслала розробникам додатків повідомлення з попередженням про зміни в роботі фірмового магазину Google Play Маркет. Як стало відомо, Android-пристрої позбудуться залежності від американської корпорації, пише SlashGear.

При першому включенні будь-якого Android-гаджета на стадії налаштування система пропонує увійти в обліковий запис Google, щоб отримати доступ до фірмових сервісів. Якщо цього не зробити, то жодна з програм компанії, включаючи Google Play, не працюватимуть. Отже, встановлювати або оновлювати програми в цьому випадку необхідно вручну, завантажуючи APK-файли, або ж користуватися сторонніми магазинами додатків. Обидва методи досить ризиковані, тому що немає ніяких гарантій, що завантажений файл не буде містити вірус.

У компанії оголосили, що незабаром почнеться тестування нової функції, що дозволяє оновлювати додатки через Google Play Маркет без необхідності входу в обліковий запис. Щоправда, поки мова йде тільки про попередньо встановлені  програми.

“У найближчі місяці Google Play почне тестувати нову функцію, яка автоматично дозволить магазину оновлювати попередньо завантажені додатки для користувачів, які не ввійшли в обліковий запис Google. Вони зможуть відключити цю функцію в будь-який час, якщо побажають”, – йдеться в повідомленні корпорації.

Нова опція буде працювати на пристроях з Android Lollipop (API 21) або більш свіжих версіях операційної системи. Розробники повинні переконатися, що нові збірки їх додатків зможуть повноцінно функціонувати без входу в обліковий запис Google.

Як писав Cybercalm, нещодавно у Google Play Маркет виявили шкідливу програму, яка викрадає дані жертв для доступу до їх криптовалютних гаманців.

Окрім цього, більше 100 тисяч осіб стали жертвами шкідника MobSTSPY, який розповсюджувався через заражені додатки у Google Play. Програма викрадала дані про місцезнаходження користувача, а також переписку, електронні ключі, цифрові підписи та деякі типи файлів.

Також система Google Play Protect навчилася сканувати 50 мільярдів додатків на смартфонах користувачів щодня.

Поділитися
Exit mobile version