Штучний інтелект навчився генерувати неіснуючих людей

1 хв. читання
intelekt

Трохи більше року тому Nvidia представила генеративно-змагальну мережу, здатну генерувати фотографії неіснуючих людей. І якщо в той час ця технологія вважалася ультрасучасної, то тепер її можна випробувати в браузері смартфона на сайті thispersondoesnotexist.com, пише The Next Web.

Сайт генерує обличчя кожні кілька секунд. Можна без зупинки оновлювати сторінку, і кожен раз алгоритм буде видавати унікальне реалістичне зображення, хоча іноді недоліки легко помітні неозброєним оком.

Генеративно-змагальні мережі, концепцію яких запропонував дослідник Google Ян Гудфеллоу, це комбінація двох нейромереж. Одна з них (генератор) вчиться створювати будь-що – у даному випадку людські обличчя. А друга (дискримінатор) намагається визначити справжність зображення. Процес триває до тих пір, поки перша мережа не навчиться “обманювати” другу, а коли це відбувається, розробник перевіряє результат і при необхідності коригує алгоритми.

До речі, Facebook витратить 7,5 млн доларів на вивчення проблем із етикою у штучного інтелекту. У компанії вважають, що це допоможе просунутися у сфері вивчення етики нових технологій.

Поділитися
Exit mobile version