Нові iPhone будуть оснащені акумуляторами підвищеної ємності

3 хв. читання

Нові iPhone отримають акумулятори підвищеної ємності через те, що Apple відмовилася від бездротової зарядки AirPower. Натомість, за даними відомого аналітика Мін-Чі Куо (Ming-Chi Kuo), у нових iPhone з’явиться зворотна бездротова зарядка. З її допомогою користувачі зможуть заряджати AirPods безпосередньо від смартфона.

Тому акумуляторним батареям у нових iPhone доведеться відповідати і за себе, і за AirPods або будь-який інший пристрій, що підтримує зарядку бездротовим способом. Щоб функція реалізувалася не для галочки, а реально працювала, доведеться збільшити ємність акумуляторних батарей.

За даними аналітика, найбільша прибавка ємності –  від 20 до 25 відсотків – буде у iPhone з екраном діагоналлю 5,8 дюйма – наступника моделі XS. Ємність акумулятора iPhone з екраном діагоналлю 6,5 дюйма (він прийде на зміну XS Max) складе 10-15 відсотків. А ось ємність акумулятора моделі, покликаної змінити iPhone XR, якщо і підвищиться, то ненабагато – максимум на 5 відсотків.

Таким чином ємності акумуляторів нових iPhone будуть виглядати наступним чином: наступник iPhone XS – 3200-3300 мАг, наступник iPhone XS Max – від 3500-3600 мАг, iPhone XR – не більше 3100 мАг.

airpower 22

До виходу нових флагманських смартфонів Apple залишається півроку. Японський ресурс MacOtakara повідомив, що в лінійці iPhone (2019) з’явиться підтримка бездротової реверсної зарядки. Як стверджує джерело, ця опція буде працювати точно так само, як і нових Galaxy S10 і Galaxy S10+.

До речі, презентація нового iPhone запланована на вересень, проте це жодним заважає появі нових більш сміливих концептів.

Більше двох років тому команді дослідника безпеки Метью Солніка (Mathew Solnik) вдалося вперше в історії отримати доступ і вивчити Secure Enclave Processor (SEP), який є ключовим елементом чипів A7 і новіших від компанії Apple. Його злам потенційно може дозволити хакнути сам пристрій.

Також стало відомо, що Apple планує відмовитися від чипів Intel на користь власного процесора на базі архітектури ARM. Власні процесори дозволять розробникам створювати одну програму, яка працюватиме на смартфонах, планшетах та Mac.

Незабаром Apple випустить оновлення iOS 12.2 з корисним нововведенням, яке запобігає збору інформації про користувача, показу таргетованої реклами на сайтах і збільшує швидкість завантаження сторінок.

Поділитися
Exit mobile version