iPhone 11 буде здатен заряджати гаджети

2 хв. читання
apple watch imac

До виходу нових флагманських смартфонів Apple залишається півроку. Сьогодні японський ресурс MacOtakara повідомив, що в лінійці iPhone (2019) з’явиться підтримка бездротової реверсної зарядки. Як стверджує джерело, ця опція буде працювати точно так само, як і нових Galaxy S10 і Galaxy S10+.

Інсайдери вважають, що опція реверсної зарядки буде призначена для зарядки аксесуарів – AirPods 2 і Apple Watch. Про підтримку інших пристроїв поки немає даних.

Втім, зворотна бездротова зарядка – зовсім не єдине нововведення iPhone 11. Видання повідомляє, що у комплекті з новими iPhone буде також йти швидка зарядка на 18 ват – абсолютно аналогічна тій, що зараз використовується в комплекті поставки iPad Pro на 11 і 12,9 дюймів . Ця чутка також може говорити про те, що Apple зважилася змінити роз’єм пристрою – на більш сучасний USB Type C. За запевненням інсайдерів, швидка зарядка дозволить заряджати новинки з 0 до 50% акумулятора всього за півгодини.

Схоже, Apple нарешті вирішила піти назустріч користувачам. Компанія вже багато років піддається справедливій критиці з боку споживачів: чому в комплекті з настільки дорогим пристроєм йде звичайнісінький блок живлення на 5 Вт. Щоб отримати можливість швидкої зарядки, користувачам доводилося платити чималі гроші за кабель Lightning – USB C і за зарядний блок на 30 Вт.

До речі, презентація нового iPhone запланована на вересень, проте це жодним заважає появі нових більш сміливих концептів.

Більше двох років тому команді дослідника безпеки Метью Солніка (Mathew Solnik) вдалося вперше в історії отримати доступ і вивчити Secure Enclave Processor (SEP), який є ключовим елементом чипів A7 і новіших від компанії Apple. Його злам потенційно може дозволити хакнути сам пристрій.

Також стало відомо, що Apple планує відмовитися від чипів Intel на користь власного процесора на базі архітектури ARM. Власні процесори дозволять розробникам створювати одну програму, яка працюватиме на смартфонах, планшетах та Mac.

Незабаром Apple випустить оновлення iOS 12.2 з корисним нововведенням, яке запобігає збору інформації про користувача, показу таргетованої реклами на сайтах і збільшує швидкість завантаження сторінок.

Поділитися
Exit mobile version